23948sdkhjf

Nu kan Lund & Staun skrive DGNB Platin på CV’et

Nyopført børnehave i Aalborgs gamle tivolipark når højeste niveau på bæredygtighedsskalen.

90 vuggestue- og børnehavebørn er nu flyttet ind i det hus, som ifølge arkitekt bag byggeriet, Bjerg Arkitektur, er Danmarks mest bæredygtige børnehave.

Med afsæt i Aalborg Kommunes bæredygtighedsmanual og DGNB-systemet har arkitektfirmaet i samarbejde med Lund & Staun, By+Land og Moe leveret et byggeri, som er præcertificeret til det højeste niveau i DGNB-systemet; Platin.

Det er tredje gang, at den nordjyske entreprenør, Lund & Staun, prøver kræfter med DGNB-byggeri. De to første – Sundhedshus Pandrup og botilbuddet Sødisbakke i Mariager – modtog henholdsvis Guld og Sølv.

- Nu glæder vi os til at få Platin-certificeringen på børnehaven i Karolinelund endeligt på plads. Det har været en spændende og lærerig proces, siger salgsdirektør Henrik Staun.

En sund børnehave for børn
Det bæredygtige design kommer blandt andet til udtryk ved, at børnehaven er opført med konstruktioner og facader i træ. Der er endvidere anlagt et grønt tag, hvilket er med til at understrege byggeriets formsprog, hvor overgangen mellem ude og inde udviskes.

Ifølge Mark Krebs, der er partner og arkitekt i Bjerg Arkitektur, er børnehaven designet efter retningslinjerne for passivhuse.

- Samtidig er det en sund bygning til børn, der fordrer en varieret og fleksibel hverdag, som er udformet så klimavenligt som overhovedet muligt i dialog med brugerne selv, siger han.

Det sidste er børnehaveleder Jane Kortsen enig i:

- Der har været holdt mange workshops og sidenhen møder med de relevante brugere. Det betyder, at det pædagogiske personale kommer til at arbejde i en børnehave, som rent indretningsmæssigt understøtter deres visioner for en god børnehave, samtidig med et godt arbejdsmiljø, siger hun.

Børnehaven er opført i udkanten af den centralt beliggende park, Karolinelund, som tidligere husede et tivoli. 

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141