23948sdkhjf

Hør Rikke fortælle om WorldSkills

De er knivskarpe og p....gode, siger Festools marketingskoordinator om de danske deltagere ved WorldSkills i reportage fra TV Vestsjælland.
Der er fuld gang i konkurrencerne på WorldSkills i Abu Dhabi. Og de 15 danske deltagere gør en god figur blandt de mere end 1.200 håndværkertalenter fra hele verden.

Her i videoklippet fra TV Vestsjælland, som er i Abu Dhabi, kan du høre Festools marketingskoordinator Rikke Geert fortæller om, hvorfor Festool er med som sponsor for nogle af de danske talenter.
Det er Skjold Christensen fra TV Vestsjælland, der står for indslaget fra Abu Dhabi



Festool er sponsor for både bygningssnedker Frederik Riber og møbelsnedker Jacob Primdahl Abrahamsen.
Frederik Riber, Haslev, er 20 år og ansat hos tømrermester Madsen, Præstø/Roskilde Tekniske Skole. Han er DM-vinder 2016 og 2017, bronzevinder EuroSkills 2016.

Jacob Primdahl Abrahamsen, Vejle, er 22 år og ansat hos Gesten Bådaptering, Gesten/ Syddansk Erhvervsskole Vejle. Han er DM-vinder 2016 og 2017.

- Opgaverne som skal løses under WorldSkills er hos bygningssnedkerne to opgaver. En flad opgave som skulle løses de 2 første dage (på 11 timer) var en svær opgave med mange avancerede samlinger.
Opgave 2 som skal løse på dag 3 og 4, er en 3D opgave og bliver til en pult. Også en svær opgave med svalehale samlinger m.m. og også her har man 11 timer.
Begge opgaver skal altså sammenlagt laves på 22 timer fordelt på 4 dage og der er strikse regler om pauser og hvem deltagerne må tale med undervejs. De arbejder under et utroligt pres både mht. tidspres og at alt skal være utrolig præcist. Mindre end en millimeter kan afgøre om man får en medalje plads eller f.eks. bliver nr. 10.
Frederik var meget glad, lettet og tilfreds efter at have afleveret den første opgave mandag. Onsdag skal den anden opgave afleveres og der er mange nerver på.
Vi krydser fingre for, at han får en topplacering ud af de 27 deltagere fra forskellige nationer, siger Rikke Geert.

- Møbelsnedkerne skal bygge en skænk/skab over 4 dage på 22 timer.
De har nogle delmål, som de skal overholde på tid og indtil videre er det ifølge Jacob gået godt. Og sådan ser det også ud med trænerens og mineøjne.
Onsdag er der aflevering af opgaverne og derefter skal dommerne give point m.m.
Først torsdag aften ved en afskedsceremoni bliver placeringerne afsløret for deltagerne og alle der følger med ved en prisoverrækkelsen, forklarer Rikke Geert.

For håndværkets skyld
- Festool er stolte af at være sponsor for begge snedkerne og vi håber, at de og alle andre danske deltagere får velfortjente og fine placeringer.
Mesterskaber som WorldSkills, EuroSkills og DM i Skills er med til at skabe fokus på erhvervsuddannelserne og det mener vi hos Festool er vigtigt for alle de unge der skal ud og vælge en uddannelse. Danmark har brug for flere faglærte håndværkere og det arbejde der laves af f.eks, SkillsDenmark og de faglige udvalg er vigtige at støtte op om, understreger Rikke Geert.

Se flere indslag fra World Skills i Abu Dhabi produceret af TV Vestjælland her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094