23948sdkhjf

Nye selvstændige overser fradragsmulighed

Etableringskonto eller iværksætteropsparing kan også bruges, efter at virksomheden er kommet i gang.
Det er ikke kun iværksættere, der har problemer med at skaffe kapital til at starte deres virksomhed for.

Også i de første år efter starten, er det vanskeligt at holde kapitalgrundlaget for vækst oppe.

Derfor gælder det om at holde øje med alle de muligheder, der er for at styrke likviditeten i en nyere virksomhed. Men en af muligheder bliver ofte overset, forklarer revisionsvirksomheden BDO.

Reglerne om fradrag for indskud på en etableringskonto eller en iværksætteropsparing kan nemlig også bruges, efter at virksomheden er kommet i gang. Også uden at der skal indskydes penge på kontoen.

- Skattereglerne er en god hjælp for dem, der sparer op til etablering af selvstændig virksomhed. De kan nemlig få fradrag for indskud på en etableringskonto eller en iværksætteropsparing. Når virksomheden så er i gang, og pengene hæves for at betale eksempelvis udstyr eller husleje, modregnes beløbet helt eller delvist i anskaffelsessummen/udgiften, men det ændrer ikke ved, at der er penge at tjene ved at bruge reglerne, forklarer Jesper Larsen, der er direktør ved skatteafdelingen hos BDO i København i revisionsvirksomhedens nyhedsbrev Depechen.
 
Fradrag efter virksomhedsstart
Men muligheden for skattefradrag via en etableringskonto eller en iværksætteropsparing op til etableringen.

- Faktisk kan man også bruge reglerne i det år, hvor virksomheden startes og i de følgende 4 år. Og som noget helt særligt kan reglerne i disse år bruges, uden at der skal sættes penge ind på kontoen. Altså fradrag uden indskud. Den mulighed er der mange nye selvstændige, som overser, påpeger Jesper Larsen.
 
Ikke kun egen virksomhed
Muligheden for fradrag gælder også dem, der køber en eksisterende virksomhed eller som køber sig ind i en eksisterende virksomhed.

- Hvis man står for at købe en andel af en ejendomsmæglerforretning, en tandlægeklinik, en lægepraksis eller en anden af de virksomheder, der ofte har flere ejere, kan man derfor også bruge reglerne, forklarer han.

BDO, der er en danskejet rådgivnings- og revisionsvirksomhed, er en del af det internationale BDO netværk bestående af uafhængige medlemsfirmaer. BDO i Danmark beskæftiger godt 1.100 medarbejdere, mens det verdensomspændende BDO netværk har godt 64.000 medarbejdere i 154 lande.

Man kan finde mere om fradragsmuligheder hos BDO .

Artiklen er en del af temaet MesterTips.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125