Kokken køber to nye gravemaskiner
Ringsted-entreprenør skiftede mad på højeste plan ud med jord og beton
2
Billeder
Søn og far – Lasse og John Blågreen – etablerede sammen Gyrstinge Entreprenørforretning for blot tre år siden. Nu har firmaet 13 mand på lønningslisten. Her to generationer Blågreen ved en af de to funklende nye 12 tons Komatsu PC118MR-8 gravemaskiner.
Nu har de to generationer netop øget maskinbeholdningen med to styk Komatsu PC118MR-8 gravemaskiner. Gyrstinge Entreprenørforretning havde en 118’er i forvejen, så nu er der tre. Plus en ni tons Komatsu PC88 og et par minigravere i skikkelse af en PC26 og en PC14.
- Scantruck har leveret de to nye maskiner med centralsmøring og Engcon-rotortilt, som vi også har på de to andre store gravemaskiner. Rotortilt er helt afgørende i mange situationer, og vi sparer masser af tid ved at kunne manøvrere skovlen frit rundt”, fortæller Lasse Blågreen.
Også på Fyn
Søn og far Blågreen har haft fuld fart på, siden de sammen etablerede Gyrstinge Entreprenørforretning for tre år siden. Firmaet har nu 13 mand på lønningslisten og laver alt med kloak, jord, beton, belægninger og haver. Støbning af fundamenter for HusCompagniet fylder rigtig godt op i ordrebogen.
- Hidtil har vi hovedsagelig opereret på Sjælland. Men nu har vi netop startet et nyt hold, som kører fast for HusCompagniet på Fyn, siger Lasse Blågreen.
Både han og senior, John Blågreen, holder fingrene fra alt det med selv at pille ved maskinerne. Gyrstinge Entreprenørforretning lader maskinleverandøren Scantruck også stå for den løbende servicering af maskinerne. Så risikerer entreprenøren heller ikke at få olie på fingrene.
I sin tid var det bedre madolier, han excellerede i. Lasse Blågreen blev udlært kok på Færgen Sjælland, og ind imellem var det celebriteter fra øverste hylde, tallerkenerne blev båret ind til.
- Jeg har været med til at lave mad til den tidligere amerikanske udenrigsminister Colin Powell og alle de andre deltagere i FN-topmøde. Også Dronning Margrethe og Prins Henrik har jeg været med til at kokkerere for. Så det er noget af et stilskift, konstaterer Ringsted-entreprenøren, som skiftede grydeskeerne ud med graveskovle.