23948sdkhjf

UNDERSØGELSE: Danskerne vil beholde håndværkerfradraget

Regeringen går stik imod flertallet af danskerne, når den lægger op til en BoligJobordning, hvor man ikke kan få fradrag for håndværksydelser
Et stort flertal af de danske vælgere ønsker – stik imod regeringen – at Håndværkerfradraget fortsat er en del af BoligJobordningen. Det dokumenterer en undersøgelse, YouGov har lavet for SMVdanmark, tidligere Håndværksrådet.

- Håndværkerfradraget kommer den almindelige dansker til gode men også hele det danske samfund. Ordningen betyder, at flere byggeopgaver bliver udført at regelrette virksomheder, der betaler deres skat og ikke arbejder sort. Og når disse virksomheder får flere opgaver, kan også de oprette flere lærepladser. Dermed understøtter håndværkerfradraget, at vi får uddannet flere faglærte – hvilket vi i den grad har brug for, siger vicedirektør i SMVdanmark, Jakob Brandt.

Hele 59 procent af danskerne peger i undersøgelsen på, at en BoligJobordning uden fradrag for håndværksydelser er en dårlig ide. 67 procent svarer ja til, at BoligJobordningen fortsat skal give fradrag for håndværksydelser. Det viser en meningsmåling blandt over 1000 repræsentativt udvalgte danskere foretaget af YouGov for SMVdanmark.

Håndværkerfradrag bremser sort arbejde
Undersøgelsen peger også på, at BoligJobordningen får danskerne til at købe mindre sort arbejde. 33 procent af de danskere, der køber eller har købt sort arbejde, svarer, at de køber mindre sort arbejde eller helt er holdt op med at købe sort arbejde på grund af BoligJobordningen.

- Sort arbejde er utrolig svært at komme til livs, og skiftende regeringer har uden held arbejdet på at nedbringe det. Håndværkerfradraget er den eneste indsats mod sort arbejde, der har dokumenteret effekt. Det er derfor tudetosset at afskaffe det og dermed medvirke til, at vi igen får mere sort arbejde i byggeriet, mere unfair konkurrencevilkår for de regelrette virksomheder og færre penge i statskassen, siger Jakob Brandt.

Kun 31 procent af de adspurgte svarer, at BoligJobordningen ikke har fået dem til at købe mindre sort arbejde.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.146