23948sdkhjf

Bygningsklasse 2020 bliver ikke obligatorisk

Bygningsklasse 2020 vil fortsat vil være en frivillig klasse i bygningsreglementet.

En evaluering har vist, at energikravene til nye bygninger i bygningsklasse 2020 hverken bliver privat- eller samfundsøkonomisk rentable.

Og da byggebranchen samtidig har givet udtryk for, at de udmeldte 2020-krav efter er for stramme, har regeringen nu besluttet, at fastholde kravene som en frivillig lavenergiklasse i bygningsreglementet.

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen oplyser i en pressemeddelelse, at kravene justeres på en mere hensigtsmæssig måde, der er i tråd med byggebranchens anbefalinger. Det betyder blandt andet, at energirammen videreføres på det niveau, som i øjeblikket er minimumskrav i bygningsreglementet.  

- Vi melder ændringerne ud i god tid for at sikre, at byggebranchen kan planlægge i tråd med de justerede krav. Det giver branchen ro til at finde de rigtige løsninger og sikrer, at der ikke er nogle projekter, der gennemfører uhensigtsmæssige dispositioner, som hverken økonomisk eller energimæssigt giver mening, siger Ole Birk Olesen.

Fakta

De nuværende krav til nye bygningers energimæssige ydeevne videreføres på det niveau, der er gældende i bygningsreglementet 2015 (BR15).

Kravene til varmetab gennem klimaskærmen (dvs. tage, ydervægge mv.) videreføres på det niveau, som er gældende i BR15.

De allerede udmeldte energikrav til industriproducerede byggekomponenter som ventilation, vinduer, døre osv. gøres obligatoriske på det udmeldte niveau i 2020, da byggematerialeindustrien allerede i stort omfang har forberedt produktionen på de udmeldte krav.

De tidligere frivillige 2020-krav opretholdes som en frivillig klasse uden forventning om, at klassen gøres obligatorisk.

Kilde: Transport-, bygnings- og boligministeriet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187