23948sdkhjf

SE VIDEO: Fjernstyret kabelsaks på batteri

Nu kan kabelmontøren arbejde i sikker afstand fra højspændingskabler
Milwaukee har introducere to nye batteridrevne hydrauliske kabelsakse, Forge Logic. Den ene er optimeret til arbejde over hovedhøjde (M18 HCC45), og den fjernstyrede kabelsaks til arbejde under jorden (M18 HCC75R).

Begge kabelsakse er kompatible Milwaukees øvrige 18V-maskiner.

- Kabelmontører udfører i dag fjernstyret klipning for at reducere risikoen for stød. Når det drejer sig om de kritiske klipninger, har kabelmontører hidtil været nødt til at bruge metoder, som f.eks. hydraulikpumper og højspændingsisolerede værktøjer, hvor der stadig er fysisk forbindelse mellem brugeren og skæreområdet, forklarer Tobias Jönsson, Junior Trade Product Manager hos Milwaukee.

Men nu kan montøren klare klipningen med fjernstyret, hydraulisk akku-værktøj.



- Kabelmontører kommunikere med kabelsaksen til arbejde under jorden via Bluetooth. Et indikatorlys på den trådløse fjernbetjening giver straks brugeren besked, når værktøjet er færdigt med at klippe. Den trådløse fjernbetjening er kun parret med kabelsaksen, og derved fjernes risikoen for, at andre enheder kobles til værktøjet og aktiverer en klipning ved et uheld. Det er let at skifte mellem fjernstyring og manuel tilstand via en kontakt på bagsiden af værktøjet, oplyser Tobias Jönsson.

Det er let at ophænge værktøjet i hvælvinger og mandehuller med et håndtag og en krog.

Den anden nye M18 HCC45 er specialdesignet til arbejde over hovedhøjde. Den kan klippe op til 44 mm i ACSR- og ACSS-transmissionslinjekabler. Udstyret med et M18 5,0 Ah-batteri kan den udføre mere end 200 snit pr. opladning.

- Der selvlukkende design gør det muligt for brugerne at åbne kæben kun med én hånd, så det er lettere at justere den i forhold til kablet. Ved de klip, der udføres midt på kablet, lukker kæben automatisk, så brugeren ikke behøver at jonglere med særskilte isolerede værktøjer eller besværlige stræk af kroppen, siger Tobias Jönnson.

De nye kabelsakse er begge kompatible med den digitale platform, ONE-KEY, hvor brugeren trådløst kan synkronisere værktøjet med deres mobil eller desktop. Brugerne kan overvåge værktøjsbeholdningen, herunder spore, hvor manglende værktøjer befinder sig og modtage alarmer, når mistede værktøjer findes igen. Derudover hjælper ONE-KEY med at registrere brug og serviceintervaller for værktøjet, så oppetiden maksimeres og beholdningen hele tiden er opdateret.
ONE-KEY-appen kan gratis downloades i Google Play og Apple App Store.


Artiklen er en del af temaet Værktøjstest.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095