23948sdkhjf

Net øger sikkerheden på taget

Tømrermester har udviklet net, som kan monteres på taget på 5 minutter
Tagarbejde hører til blandt de farligste opgaver for en håndværker. Sikkerhedsregler bliver ofte tilsidesat, fordi de er besværlige eller fordi mester og svende ikke tænker sig godt nok om.

Tømrermester Jan Smed fra Thy Mesterbyg har derfor udviklet NetOP - et net som let spændes ud på taget. Derved bliver der skabt faldsikring og sikret bedre ergonomi og fodfæste på taget.

Jan forklarer, at ulykker tit sker, når der bare skal skiftes en enkelt tagplade. Håndværkerne tager chancen og falder igennem taget. Derfor begyndte han for tre år siden at tænke over et system, der hurtigt kunne lægges ovenpå tagpladerne for at sikre, at ingen kan falde ned igennem. Løsningen blev at kraftigt bredmasket net, der bliver holdt på plads af tværstænger af aluminium. Tværstængerne bliver sat fast på taget med tagskruer. Det tager ikke mere end fem minutter at montere nettet.

- Det skal være let at bruge, for ellers er der ingen der vil benytte det. Men kan vi bare redde én håndværkers liv, har det været arbejdet værd.

Når Jan og hans svende i Thy Mesterbyg bruger nettet, tager det mindre end fem minutter at lægge op. Det er med til at sikre, at det bliver brugt, forklarer Jan.

LÆS OGSÅ: Brug en bro, når du arbejder på taget
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157