23948sdkhjf

CG Jensen-håndværkere redder bilist fra at drukne i havnebassin

Ansatte fra anlægsentreprenøren CG Jensen er blevet belønnet, efter de reddede en Arkil-ansat ud af en bil, der var kørt i havnebassinet i Esbjerg

Rejsemontørerne Jesper Poulsen og Paw Andersen fra CG Jensen hoppede den 23. oktober i det mørke vand i Esbjerg Havn for at redde en bilist, der viste sig at være en Arkil-ansat, som var kørt i havnen.

- Vi stod foran en container og var ved at finde det lys og det værktøj, vi ville få brug for den dag. Det var meget, meget tåget, og pludselig så vi en bil komme kørende og fortsætte ud i havnebassinet. Vi så på hinanden et kort øjeblik og konstaterede: Det var en bil! Så smed vi arbejdstøjet og hoppede i, fortæller Paw Andersen til JydskeVestkysten.

Kraftig tåge
Jesper Poulsen havde en hammer i sine arbejdsbukser, som han brugte til at knuse sideruden i bilen.

- Manden var ved bevidsthed, så mig og sagde: Hvad gør jeg nu? Jeg sagde, at vi skulle have ham ud, og det fik vi. Paw og jeg slæbte ham afsted, ind på land, og der gik kun fem-ti minutter, så var bilen sunket, fortæller Jesper Poulsen til avisen. Han oplyser også, at den kraftige tåge gjorde, at man kun kunne se bilens lygter.

Mandag i denne uge blev de to helte hædret. Adm. direktør Jesper Arkil fra Arkil A/S kom med et gavekort fra Ellen og Ole Arkils Fond, og desuden modtog de diplomer og et beløb fra Sydbank, som sammen med JydskeVestkysten har kåret dem prisen som "Hverdagens Helte". Og lokalpolitiet i Esbjerg overrakte også CG Jensen-svømmerne en belønning.

I gang med havneudvidelse
Arkil belønnede desuden parrets kollega Claus Brock, der iværksatte en redningsaktion af bilen.

Glostrup-entreprenøren CG Jensen indgik i januar kontrakt med den kommunale selvstyrehavn Esbjerg om at udvide og forbedre de eksisterende faciliteter i Esbjerg Havn.

Der skal blandt andet etableres 200 meter fortøjningspier, forlængelse af den eksisterende Librakaj med 200 meter samt to RoRo-ramper. Summen på hovedentreprisen er på 82 mio. kroner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094