23948sdkhjf

Fleksibel indretning af badeværelser gør ældre selvhjulpne

Flytbare elementer på badeværelserne gør de ældre mere selvhjulpne på plejecenter
Når ældre borgere bor alene, daler lysten til at udføre almindelige daglige rutiner naturligt sammen med niveauet for de funktionelle evner. På Plejecenter Egeparken sætter de en stopper for den udvikling. Efter en måned på plejecenteret har mange borgere typisk genvundet meget eller dele af deres funktionsniveau, og årsagen til det skal findes i plejepersonalets konstante fokus på rehabilitering og centrets fleksible indretning, som blandt andet findes i badeværelserne.

På badeværelserne er elementerne flytbare. Vasken kan hæves og sænkes, så borgeren kan stå eller sidde og selv vaske sig med støtte fra grebet i håndvaskens kant. Toiletterne er hævet og er udstyret med støtter, så borgerne selv kan sætte og rejse sig. De har desuden vaske-/tørrefunktion, så borgerne ikke behøver hjælp til den del.
- Fleksibiliteten gør, at mange borgere kan og gør mere selv, og de kan rigtig meget med en let hjælpende hånd. Det sparer tid og formindsker presset på plejepersonalet, fortæller leder af Plejecenter Egeparken, Camilla Baumbach.

De fleksible badeværelser er præfabrikerede, og det har flere fordele ifølge arkitekten bag projektet, Christian Hangel fra arkitektvirksomheden Mangor & Nagel A/S:

- De to primære årsager til at vælge præfabrikerede badekabiner er kvalitet og byggetid. Man kan kvalitetsstyre produktet bedre, når man laver ens enheder på en fabrik, hvilket giver en mere ensartet og ofte bedre kvalitet, end hvis de opføres traditionelt ude på byggepladsen. Tidsmæssigt betyder badekabinerne, at vi kan arbejde på byggeprojektet sideløbende med at disse produceres på fabrik, og vi skal derfor ikke vente på opbygningen af badeværelser på byggepladsen.

Badekabinerne er fra Badelement og Pressalit Care, som i samarbejde leverer volumen og fleksibilitet til ældrevenligt byggeri, og fokus ligger på at skabe gode omgivelser til det gode liv.

- Vi har lavet mange præfabrikerede badekabiner til plejehjem og hospitaler. Ofte er der tale om funktionsudbud, hvor vi som leverandører, skal komme med vort bud på en care løsning.
Vi har prøvet en del producenter af care udstyr, men har i samarbejdet med Pressalit Care fundet en leverandør, som har hele paletten af udstyr og samtidig er så fleksibel, at produkterne kan tilpasses til netop vores produktion, ønsker og kunders behov. Et andet eksempel er det nye Regionshospitalet Gødstrup. Her er lavet specialløsninger, hvor vores kunde har haft særlige krav til hygiejne og funktioner, fortæller direktør hos Badelement, Henning Jørgensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173