23948sdkhjf

Stenhårde brolæggere er vilde med kvalitetssikrings-software

Brolæggere klar til at digitalisere kvalitetssikringen
Et besværligt og tidsrøvende skrivebordsarbejde med at dokumentere kvaliteten af udført arbejde over for bygherren kan snart være fortid. Brolæggerlauget er sammen med Dansk Byggeri og byggeriets uvildige IT-rådgivere, BASIT, i gang med at udvikle et kvalitetssikringsprogram, der med en pc, tablet eller mobiltelefon gør det muligt at kontrollere en opgave undervejs i processen.

- I dag bruger vores medlemmer meget tid på at kopiere, sortere, klippe, klistre og tegne med tusch i mange farver for at dokumentere, hvad der sker på en konkret sag. Men nu vil det arbejde snart kunne gøres nemmere ved brug af det digitale kvalitetssikringsprogram med relevante oplysninger i kontrolskemaer og kontrolplaner for den enkelte opgave, siger Brolæggerlaugets oldermand Claus Johnsen.

Det nye kvalitetssikringssystem er en app og en hjemmeside, der kommunikerer med en central database, som indeholder kontrolplaner for modtage- og udførelseskontrol i henhold til de beskrevne normer og tolerancer i standarden DS 1136 for Brolægning og belægningsarbejder. Kontrolplanerne indeholder beskrivelse af kontrolmetode og mulighed for systematisk fotodokumentation med reference til projektets tegninger.

Skræddersyede apps
To af leverandørerne er iKontrol og Ajour, som demonstrerede løsningerne på Brolæggerlaugets medlemskonference i Ebeltoft forleden.

- For entreprenøren bliver det et stærkt værktøj, for det er nemt at tage fotos og med få klik overføre til den konkrete sag i systemet. Men også tegninger med markeringer og GPS-placering kan vises på skærmen eller udskrives til bygherren. Den digitale kvalitetssikring vil helt sikkert forbedre kvaliteten af rapporteringen, hvilket både vil være til glæde for entreprenørerne og bygherren, forklarer konsulent i lauget Mikael Mortensen. Han har store forventninger til fremtidens digitale kvalitetssikring:

- På Dansk Byggeris IT-messe, som afholdes til februar, vil IT-leverandørerne nu have et nyt fagligt område at udbyde i deres pakkeløsninger, og Brolæggerlauget ser frem til, at virksomhederne tager muligheden til sig.

Artiklen er en del af temaet IT-værktøj.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.329