23948sdkhjf

Sådan får du langtidssyge svende tilbage på jobbet

Du kan få hjælp til at få dem tilbage, mester !
Det kan blive dyrt at have langtidssyge medarbejdere. Men hvordan tackler man lige situationen, så man tager størst mulige hensyn både til den syge medarbejder og virksomheden ?

Dansk Håndværk fremhæver, at der er hjælp at hente i PensionDanmarks sundhedsteam, der bl.a. tilbyder virksomhederne hjælp til at håndtere sygefravær blandt medarbejderne.

På Dask Håndværks hjemmeside forklarer arbejdsgiver-organisationen, at PensionDanmarks sundhedsteam består af 18 erfarne sygeplejersker og socialrådgivere, hvor virksomheder kan få telefonisk hjælp. Det kan f.eks. være i forhold til sygefravær, hvor sundhedsteamet kan rådgive og hjælpe virksomheden med, hvordan man kan håndtere sygemeldte medarbejdere, eller medarbejdere der ofte er syge.

Sundhedsteamet sidder klar til at give råd og vejledning til mester. Medarbejderen skal blot være omfattet af sundhedsordningen via sin pensionsordning i PensionDanmark.

Medarbejderne kan også selv ringe og få hjælp hos sundhedsteamet, der spørger ind til deres problemer og hjælper dem videre til den rigtige behandling. Det kan f.eks. være hos en fysioterapeut eller måske en psykolog. På den måde kan man måske undgå en langtidssygemelding, og medarbejderne skal ikke selv have penge op af lommen.

Dansk Håndværk fremhæver, at mange medarbejdere ikke kender sundhedsteamet.

- Derfor er det som virksomhed oplagt at gøre medarbejderne opmærksomme på mulighederne, påpeger Dansk Håndværk.

- Alle er velkomne til at ringe, og vi er gode til at lytte. Også til det, som ikke bliver sagt direkte. Især mænd vil helst tale om fysiske skavanker end om eventuelle psykiske problemer, men vi kan hjælpe med det hele og giver os god tid. Og vi har selvfølgelig tavshedspligt, fortæller sygeplejerske og teamleder Nicoline Rosenlund.


Artiklen er en del af temaet MesterTips.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109