23948sdkhjf

Malerpris til tre nymalede stuer i Aalborg-villa

Danske Malermestres "Prisen for godt Malerarbejde" går til tre nymalede stuer i villa i Aalborg-bydelen Hasseris
Der er farver udvendigt såvel som indvendigt i den klassiske Ejnar Packness-villa i Aalborg-bydelen Hasseris, som Vibeke og Jesper Panduro overtog i foråret 2017 – men det er de indvendige farver, som parret netop har modtaget Danske Malermestres ”Prisen for godt Malearbejde” for.

Prisen blev givet for det flotte malearbejde i husets tre stuer en suite samt ikke mindst det forbilledlige samarbejde, som der har været mellem Vibeke og Jesper Panduro og deres malermester, Stine Kaad, Kaad’s Malerservice i Nørresundby.

- Allerede når man ser den okkerrøde villa fra vejen, er man klar over, at det her, det er noget helt særligt. Og man bliver ikke skuffet, når man træder ind og bliver omsluttet af den petroleumsblå entré. Det er et modigt og markant valg.

- Og når man træder videre ind i jeres stuer, bliver det tydeligt, hvordan I sammen har arbejdet med farverne for at få dem afstemt så nøje til hinanden. Det er lige præcis det samarbejde om farverne, som I, Vibeke og Jesper, og malermester Stine Kaad, som udgør essensen af vores Malepris.

- Præcis det, som vi gerne vil belønne med prisen, konstaterede Danske Malermestres direktør, Ole Draborg ved prisoverrækkelsen i går.

Valg af farver
Fra huset entré er der adgang til den store, centralt placerede, højloftede stue. Her er hvidmalede vægpaneler og udsigt til haven gennem store, sprossede vinduer. Vægfarven er tonet ud fra farvekortet fra engelske Farrow & Balls – den mørke, dæmpede Dead Salomon. Fra stuen er der videre adgang til såvel spisestue som kontor.

Spisestuen er tonet ud fra Elephants Breath, som er en varm, grå sandfarve. ”Elefantens åndedrag” går igen i kontoret, som ellers er domineret af en blå, spartlet væg. Der er brugt Kabe-spartel, som er en særlig indfarvet spartelmasse, der sammen med en særlig overfladebehandling står med en hel unik overflade, der skaber såvel dybde som spil i farven, der her er tonet ud fra Skylight – også fra Farrow & Balls.

- Det var Stine Kaad, der foreslog, at vi valgte netop Kabe Spartel til den væg, fortæller Vibeke Panduro og forklarer, at væggen skulle være baggrund for ”Reykjavik Daybed” som designet af Included Middleet – et møbel, som Vibeke og Jesper Panduro selv forhandler gennem deres virksomhed, Skagerrak, hvis hovedsæde også er beliggende i Aalborg. Ikke overraskende navnet taget i betragtning har Included Middleet fundet inspiration til sengen på Island, hvad også det lyse, blåhvide uldbetræk er et udtryk for – en isblå himmel over en af øens store gletsjere.

- Den spartlede væg er tonet, så den står i de samme nuancer. Det er en hel særlig oplevelse at se dagslyset spille den glatte overflade, fortæller Vibeke Panduro.

En usædvanlig opgave
For malermester Stine Kaad var opgaven i Hasseris-villa’en lidt ud over det sædvanlige, for som hun siger, så er det sjældent, man som malermester arbejder så meget med og i farver, som tilfældet var her:

- Jeg tror, vi nåede at arbejde med et halvhundrede farveprøver før vi, eller Vibeke, kunne sige, at nu var det, som det skulle være. Det har været rigtigt spændende at være med til.

En undersøgelse fra Bolius (Boligejernes Videnscenter) fra oktober måned, afslørede, at danskerne generelt er rigtig godt tilfredse med deres håndværkere – men håndværkere kan også være glade for kunderne, fortæller Stine Kaad, der er fuld af ros til Vibeke og Jesper Panduro.

- Vi blev altid budt på kaffe eller the, og Vibeke kom også tit og spurgte, om hun skulle smøre en sandwich. Det er sjældent, vi møder sådan en gæstfrihed. Det var helt fantastisk.

Prisen for godt Malearbejde er på 25.000 kr., og det er fjerde gang, at Danske Malermestre præmierer en privatkunde for deres valg af fagmanden og det storartede resultat, som er kommet ud af dette samarbejde.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188