23948sdkhjf

Byggefotograf på toppen af Afrika

Efter 25 marathonløb, et Wasa-løb, en Ironman og bjergvandringer i Nepal går turen til Kilimanjaro for at samle ind til Børneulykkesfonden
Han er et kendt ansigt både på byggepladserne og på kontoret i små og store virksomheder i byggeriet, hvor han på tusinde dele af et sekund fastholder begivenheder og mennesker med sit digitale kamera. De fleste har sikkert set hans foto-byline i Mester Tidende og søsterbladet Licitationen-Byggeriets Dagblad, hvor han gennem en årrække har været husfotograf på freelance-basis.

- Bygge- og anlægssektoren er en fantastisk verden at bevæge sig rundt i med sit kamera. Der er mange gode motiver, der er action og der er mange mennesker med mod på at blive udfordret også når de skal fotograferes, siger John Ehbrecht.

I de senere år har han især bemærket, at sikkerhedsreglerne på byggepladserne bliver håndhævet langt mere systematisk og håndfast. Og han har selv både hjelm og sikkerhedssko med, når han tropper op på byggepladsen.

Mennesker og maskiner
Men, at fotografere mennesker og maskiner på landets byggepladser er ikke hele John Ehbrechts liv.
Som udlært reprofotograf har han arbejdet med billeder og grafik hele livet. De seneste 10 år med foden under eget bord med base i Hvalsø på Midtsjælland
Han holder meget af at fotografere mennesker – og gerne under fjerne himmelstrøg. Og så er han altid klar til en fysisk udfordring. Det har ført ham på bjergvandring i Nepal hele syv gange – og mere end 40.000 billeder!

De mange billeder er blevet til udstillingen Namesta, som har været ophængt mange steder. Udstillingen skildrer mangfoldigheden og menneskene i Nepal gennem en lang række farverige portrætter.
De fysiske udfordringer i de høje bjerge i Nepal er blot en ekstra bonus for John Ehbrecht. Han har tidligere været en særdeles aktiv triatlet og har gennemført 25 marathonløb, en Ironman og et Wasaløb på ski.
- Det er både selve det at gennemføre et løb eller en bjergvandring og så træningsprocessen op til, som driver mig. Jeg får meget energi af disciplinen i processen, forklarer John Ehbrecht, som lige nu er på vej mod en ny udfordring: At vandre op af Afrikas højeste bjerg Kilimanjaro i Tanzania.

Bjerget er 5.895 meter højt og byggefotografen får selskab af et hold af andre dedikerede danskere i regi af organisationen Climb for Charity.

Bliv Højdemetersponsor for John Ehbrecht

Climb for Charity er et velgørenhedsprojekt, hvor flere dedikerede og engagerede mennesker sammen bestiger et bjerg og samler midler ind til Børneulykkesfondens forebyggende arbejde.
For John Ehbrecht er processen mod erobringen af den afrikanske bjergtop i januar måned næste år allerede startet. Han vandrer bl.a. rundt med fuld oppakning i de midtsjællandske skove for at få ”nogle kilometer i benene”.

- Det tager 5-6 dage at komme op af bjerget. Og alle har risiko for at blive ramt af højdesyge. Uanset hvor god form man ellers måtte være i, forklarer John Ehbrecht, som glæder sig til turen og samtidig er glad for at være med til at samle penge ind til Børneulykkesfondens arbejde gennem sponsoraftaler.


BLIV HØJDEMETERSPONSOR
Climb for Charity samler penge ind til Børneulykkesfondens arbejde. Deltagerne på turen til Kilimanjaro betaler selv alle udgifter. For at støtte projektet kan både virksomheder og privatpersoner blive højdemetersponsor for hver enkelt af deltagerne.
Som Højdemetersponsor kan du støtte med op til 2 kr. pr. højdemeter, og ned til 5 øre pr. højdemeter.
Støtter du med 5 øre svarer det til et beløb på 295 kr., hvis deltageren når toppen af Kilimanjaro.
Se mere på Climbforcharity.dk , hvor du også kan blive Højdemetersponsor for John Ehbrecht.
Bliv Højdemetersponsor for John Ehbrecht


BØRNEULYKKESFONDEN
Ulykker udgør et af de største sundhedsmæssige problemer for børn. Ulykker er ikke blot den hyppigste dødsårsag blandt børn i alderen 1-19 år, men også skyld i, at ca. 150.000 børn under 15 år hvert år kommer ud for en ulykke og må en tur på skadestuen.
Børneulykkesfonden arbejder bl.a. for gennem læring og oplysning om sikkerhed at skabe sikre ramme for børn i hjemmet, i trafikken og til sport/fritidsaktiviteter uden at gå på kompromis med børnenes leg, kreativitet og fysiske udfoldelse.
Læs mere om Børneulykkesfonden her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094