23948sdkhjf

Tusindvis af virksomheder står nu til en bøde

Glædelig jul: Fristen for at registrere de reelle ejere udløber i dag. Mange tusinde virksomheder er ikke nået i mål med opgaven.

Flere tusinde virksomheder risikerer at få en bøde, fordi de ikke har registrere oplysninger om de reelle ejerforhold inden fristens udløb i dag, 1. december. Det sker, selv om fristen reelt udløb den 1. oktober og siden da blev forlænget til i dag.

Erhvervsstyrelsen meddelte i slutningen af oktober, at kun 37 procent af landets virksomheder på daværende tidspunkt havde indsendt de lovpligtige oplysninger.

Læs også: Kun hver 3. virksomhed har registret sine reelle ejere

Mester Tidende har siden da været i kontakt med styrelsen ad flere omgange, men det har desværre ikke været muligt at få sat tal på, hvor høj andelen er nu. Alt tyder dog på, at den fortsat er voldsomt høj.

- De danske virksomheder har kunne foretage denne registrering siden 23. maj, og selvom samtlige virksomheder har fået en påmindelse om denne regel gennem e-boks, oplever vi, at mange ikke har fået det gjort endnu, Jesper Krogh Støttrup, der er partner i NEMADVOKAT.

Endnu en fristforlængelse før bøde
Han advarer i samme ombæring om, at en overtrædelse ultimativt vil være bødestraf. Samme melding lyder fra Erhvervsstyrelsen, der er klar til at føre lovens ord ud i yderste konsekvens.

Læs også: Registrering af ejerforhold (Eksternt link)

Ifølge Mester Tidendes oplysninger har styrelsen dog tænkt sig at fare med lempe, så de virksomheder, der endnu ikke har registreret de lovpligtige oplysninger, skal ikke frygte, at julemånedens første dage byder på en bøde.

Første step bliver efter alt at dømme en advarsel, hvorefter virksomheden får yderligere en forlængelse af fristen til at bringe tingene i orden.

Artiklen er en del af temaet MesterTips.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078