23948sdkhjf

Legat: Spirekasse støtter byggeriets talenter

Barrierer som startkapital og mangel på sparring sætter ofte en stopper for, at de gode og innovative idéer kommer ud over rampen
Iværksætteriet i Danmark blev hårdt ramt under finanskrisen, men siden da, har der været fremgang på området. Alligevel findes der en række barrierer og begrænsninger, der gør det svært at realisere de gode idéer – især for den yngre generation, der på trods af idérigdom og drivkraft mangler muligheder for både sparring og økonomisk støtte.

- Der er ofte flere barrierer forbundet med at gøre gode idéer og projekter til virkelighed. For det første kræver det kapital, men også sparring og hjælp til praktiske ting. Derfor kan livet som innovatør eller iværksætter også blive meget ensomt, og man kommer måske til at sidde fast i nogle problemstillinger, fordi man er alene om det, forklarer Karen Mosbech, bestyrelsesformand i Boligfonden Kuben, der støtter unge talenter med gode idéer inden for byggeriet.

Spirekassen gør det muligt
Netop nu har fonden åbnet op for ansøgninger til legatet Spirekassen, så flere unge får mulighed for at gøre deres projekt eller idé til virkelighed. Målet er at få flere talentfulde unge til at forfølge iværksætterdrømmen eller de innovative og specielle idéer, der kan skabe både produktivitet og kvalitet i byggebranchen. Og det er en spændende måde at se iværksætteri på, mener Dansk Erhverv, der gerne ser endnu mere nytænkning og iværksætteri i Danmark, end det er tilfældet lige nu.

- Adgangen til kapital er en af de største barrierer for at gå i gang som iværksætter. Derfor tror jeg også på, at samarbejde mellem start-ups og etablerede virksomheder er vejen frem. Etablerede virksomheder kan fremsætte kapital og give iværksætterne sparring, og til gengæld får de noget innovation og udvikling ind i virksomheden. Så det er et samarbejde, der både kan rykke noget for den enkelte iværksætter, men også for de enkelte sektorer, forklarer Sigurd Schou Madsen, chefkonsulent i Dansk Erhverv.

Win-win for iværksættere og virksomheder
- For Boligfonden Kuben hersker der ingen tvivl om, at støtten først og fremmest handler om at give de unge idémagere nogle flere muligheder. Men bidrager de gode idéer til at få branchen til at vækste og skabe mere innovation, er det win-win. Både for de unge talenter og branchen som helhed.
Vi giver den her støtte fordi vi kan se, at der er så mange dygtige unge mennesker, der gerne vil ud og skabe noget. Den idérigdom vil vi gerne støtte op om, fordi vi også ved, at det gavner på den lange bane, lyder det fra Karen Mosbech.

Investering i fremtiden
Også Sigurd Schou Madsen ser potentiale i, at fonde går ind og fremmer iværksætterkulturen i Danmark ved at yde økonomisk støtte og vejledning.

- Det med fonde, der støtter iværksætteri er meget spændende og noget, der virkelig rykker. I Dansk Erhverv er vi selvfølgelig fortalere for gode rammevilkår fra samfundets og statens side, men vi tror også på, at der kan vindes meget ved at lade det private gå ind og drive de gode idéer videre. Det er en investering i sektorens fremtid, siger han.

Legatet Spirekassen
Legatet Spisekassen er åben for ansøgninger indtil den 15. januar 2018. Der er afsat 250.000 til Spirekassen i 2018. Beløbet går både til økonomisk støtte til legatmodtagerne samt sparring og vejledning, der kan hjælpe de unge talenter med alt fra ansøgning om patent, udvikling af prototyper eller den videre markedsføring. Læs mere om legatet her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.875