23948sdkhjf

Byggelederen afviser ekstra-arbejder

Følg med i byggeriets eneste on-line julekalender: Jul i skurvognen
Stemningen er trykket på byggemødet. Lyset i juledekorationen sprutter sørgmodigt, da hovedentreprenøren byder velkommen og straks giver ordet til byggelederen Esben.

- Ja, vi havde jo et uheld i går. Teleskoptrucken tabte et af de store vinduespartier ned på stilladset. Heldigvis kom ingen alvorligt til skade. Tømrersvenden på stilladset slap med skrækken, sige byggelederen.
- Og lige for en god ordens skyld: Vi har ikke meldt noget til Arbejdstilsynet og der kommer heller ikke til at stå noget om uheldet i referatet fra mødet her. Vi skal ikke have sådan nogle banaliteter til at indvirke negativt på vores ulykkes- og fraværsstatistikker, siger byggelederen Esben.

Inden mester når at reagere har byggelederen smidt stakken af sedler med ekstraarbejder på bordet foran mester.
Han peger på dem samtidig med, at han kigger koldt på mester og hånende siger:

- Du lever da vist i stenalderen. Sådan nogle fedtede sedler kan vi ikke bruge til noget. For det første skal ekstraarbejder aftales og du har faktisk også ved kontraktens indgåelse skrevet under på, at du vil anvende vores digitale sagsstyringsprogram.
Du har jog også pligt til tjekke tegninger – også nye versioner – og du har pligt til at rapportere i systemet, siger byggelederen og smider stakken af sedler i skødet på mester.

- Og jeg garanterer allerede nu, siger byggelederen og retter et koldt blik mod mester, at jeg ikke efterkomme en eneste af dine sedler. Til gengæld lover jeg dig, at jeg vil være ekstra opmærksom på, at du leverer det der står i dit tilbud helt ned til mindste detalje.

Med byggelederens stemme rungende i ørerne, som ligesom kinderne er blevet lidt røde efter skideballen, sætter mester sig ind i bilen for at køre hjem og holde weekend.

Læs første afnit af Jul i skurvognen HER
Læs afsnit 2 her
Læs afsnit 3 her
Læs afsnit 4 her
Læs afsnit 5 her

Artiklen er en del af temaet JUL I SKURVOGNEN.

Kommenter artiklen (4)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093