23948sdkhjf

Cembrit-plader stopper vind i vægge som stopper kriminelle

I foråret 2019 åbner Ny Anstalt, der bliver Grønlands første fængsel med lukkede afsnit, i Nuuk.

Byggeriet – og det grønlandske klima – udgør en glimrende showcase for Cembrit, der har fået ordre på 6.400 kvadratmeter af sin mest hårdføre fibercementvindspærre; Windstopper Extreme.

- I Grønland kan en snestorm pludselig standse byggeriet i en længere periode, og derfor skal vindspærren kunne klare en længere periode uden yderliggende klimaskærm. Det er Windstopper Extreme designet til at kunne. Derudover er den diffusionsåben og uorganisk, hvilket gør den modstandsdygtig over for skimmelsvamp, der i mange tilfælde plager grønlandske bygninger, siger chefkonsulent Arne Vestbjerg fra Cembrit og tilføjer, at Aalborg-virksomheden gennem flere år har mærket stigende efterspørgsel på vindspærrer i fibercement fra netop Grønland.

Indtil nu har Grønlands farligste kriminelle afsonet deres straf i Herstedvester Fængsel i Danmark, men med Ny Anstalt kan de dømte afsone straffen i Grønland.

Fængslet, der er designet af Friis & Moltke, Schmidt Hammer Lassen og Rambøll, får to åbne og to lukkede afsnit. Det samlede bygningsareal udgør 8.500 kvadratmeter. Byggeriet udføres i fagentrepriser af Permagreen (anlæg, råhus, komplettering), HJ-Tek (VVS) og Arssarnerit (el).

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109