23948sdkhjf

Har du forsikret dig mod IT-kriminalitet, mester ?

Kun hver fjerde virksomhed med 0-9 ansatte har en erhvervsforsikring, der dækker IT-kriminalitet og hacking
Mindre virksomheder frygter i stigende grad IT-angreb. Men på trods af frygten har kun hver fjerde virksomhed med 0-9 ansatte en erhvervsforsikring, der dækker IT-kriminalitet og hacking. Samtidig er op mod halvdelen af de mindre danske virksomheder ikke klar over, hvordan de er rent faktisk er dækket i forhold til IT-kriminalitet i deres nuværende forsikringer. Det viser en undersøgelse, som Codan har gennemført.

For to år siden frygtede hver fjerde mindre virksomhed med 0-9 ansatte it-kriminalitet. I dag svarer hele fire ud af ti (39 procent) ja til samme spørgsmål. Men på af trods den markante stigning er det stadig kun et fåtal, der har forsikret sig. Kun hver fjerde (24 procent) har efter eget udsagn en forsikring, der dækker virksomheden ved IT-kriminalitet og hackerangreb.

- Hacker- og ransomware-angreb rammer alle typer virksomheder. Vi ser, at de mindre virksomheder ofte er sårbare, fordi de sjældent har professionelle IT-afdelinger til at håndtere sikkerheden. Samtidig kan de have vanskeligt ved at bære de økonomiske tab, som typisk er forbundet med IT-kriminalitet. I det lys er det overraskende, at så mange mindre virksomheder tilsyneladende tager chancen i forhold til IT-sikkerheden, siger Nicklas Larsen, Erhvervsdirektør i Codan.

Undersøgelsen fra Codan viser desuden, at halvdelen (51 procent) af de mindre virksomheder ikke ved, hvordan de er stillet i forhold til erstatningsansvar, hvis fortrolige kundedata bliver stjålet. Der er altså særlig god grund til at de små virksomheder forholder sig til deres it-forsikringer, for at være ordentligt forberedt på hackerangreb og reducere risikoen for eventuelle tab.

Dækker forsikringen?
Foruden de manglende forsikringer mod IT-kriminalitet viser undersøgelsen også, at 45 procent ikke er klar over, om deres nuværende erhvervsforsikring dækker it-kriminalitet. Men det tal overrasker ikke Codan:

- Mindre virksomheder har typisk fokus på kerneforretningen og vækst, og forsikring kommer i bedste fald i anden række. Mange kender derfor ikke de præcise vilkår og dækninger i deres eventuelle forsikringer på IT-sikkerhedsområdet. Det er et problem, eftersom mere end hver tiende mindre, danske virksomhed har været udsat for en eller anden form for IT-kriminalitet, fremhæver Nicklas Larsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078