23948sdkhjf

TK Development ændrer strategi – og søger ny direktør

Koncernen vil fremover udelukkende arbejde med udviklingsprojekter i Danmark og Sverige. Den beslutning koster et stort tab i dette regnskabsår.

Bundlinjen hos udviklingskoncernen TK Development er blodrød.

Det netop offentliggjorte regnskab for 3. kvartal 2017/18 viser et underskud før skat på hele 411,8 mio. kroner, og ledelsen nedjusterer samtidig forventningerne til hele regnskabsåret fra et plus på 50-60 mio. kroner til et minus på 355 mio. kroner før skat.

Årsagen til det store underskud er nedskrivninger for i alt 405 mio. kroner, hvoraf 345 mio. kroner er relateret til koncernens asset management-aktiviteter, heraf godt en tredjedel i Danmark, mens 60 mio. kroner stammer fra development-aktiviteterne i Polen.

Netop aktiviteterne i Polen vil blive afviklet inden for de kommende to år, idet TK Development fremover vil målrette sin strategi til udelukkende at fokusere på udviklingsprojekter i Danmark og Sverige.

- Selskabets bestyrelse har besluttet at afvikle aktiviteterne uden for Danmark og Sverige hurtigst muligt samt at afvikle asset management-aktiviteter i Danmark hurtigst muligt for dermed at frigøre kapital og fokusere på development-aktiviteterne i Danmark og Sverige, skriver TK Development i sin kvartalsrapport.

Direktør gennem 15 år fratræder
Bestyrelsen har samtidig besluttet at foretage et generationsskifte i topledelsen, hvor Frede Clausen har siddet som administrerende direktør siden 2002. Der er således igangsat en søgeproces efter en ny administrerende direktør.

- I den forbindelse er det aftalt, at administrerende direktør Frede Clausen fratræder senest på tidspunktet, hvor en ny direktør er fundet. Indtil da vil Frede Clausen, sammen med koncerndirektør Robert Andersen, forestå ledelsen af koncernens aktiviteter, oplyser TK Development.

Fraset de store nedskrivninger forventer TK Development et overskud før skat på 50 mio. kroner i 2017/18, og forventningerne til 2018/19 er et resultat før skat på 80-90 mio. kroner før skat.

Sillebroen Shopping trækker ned
I Danmark foretager TK Development en nedskrivning på 120 mio. kroner på koncernens største aktiv; Sillebroen Shopping i Frederikssund, der stod færdigopført i 2010.

- Markedet har vist sig ikke at være i stand til at absorbere et center af denne størrelse, og den i sin tid udsatte anlæggelse af den planlagte nye by, Vinge, har været medvirkende til udviklingen, og den stigende e-handel har ligeledes haft en stor påvirkning, skriver TK Development.

På trods af en række tiltag, herunder etablering af biograf og fitnesscenter, har omsætningsudviklingen været flad, og Sillebroen forventes ikke på kort sigt at opnå den forventede salgsværdi. Derfor har ledelsen i TK Development besluttet at nedskrive værdien af centret med 120 mio. kroner med hensigt om et hurtigere salg uden yderligere modning.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078