23948sdkhjf

Nu får du bøde, hvis du ikke tager lærlinge, mester !

Usikkerhed om, hvor mange lærlinge man skal have for at undgå straf
Nye regler fra årsskiftet pålægger blandt andre håndværksmestre at uddanne et vis antal lærlinge for at undgå en ny afgift.

Det er et led i trepartsaftalen mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter fra august 2016. Og der er rent praktisk tale om ny afgift – det såkaldte praktikafhængigt AUB-bidrag.

Aftalen gælder for alle virksomheder med faglærte og betyder, at de nu skal betale et merbidrag per manglende lærling. Men håndværksmestrene venter stadig på en orientering fra det offentlige om, hvordan de skal udregne, om de har nok lærlinge.

- Reglerne kræver, at de pågældende lærlinge skal være ansat fra 1. januar, hvis man vil undgå at komme i klemme. Men det har været vanskeligt at finde ud af, hvad der kræves, forklarer direktør i Dansk Håndværk Morten Frihagen.

Han peger på, at der ellers har været tid nok:

- Man har haft 18 måneder til at forberede virksomhederne på de nye regler. Alligevel har man endnu ikke formået at give en ordentlig orientering om, hvad virksomhederne skal leve op til. Det er ikke godt nok, mener arbejdsgiverdirektøren.

- Det er rimeligt, at de virksomheder, der ikke uddanner lærlinge betaler et større bidrag, som kommer de virksomheder til gode, der tager et uddannelsesansvar. Men set i lyset af, at der er bøvl nok i forvejen, burde systemet have været lavet så enkelt, at virksomhederne forstår det.
Kommenter artiklen (3)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062