23948sdkhjf

IT-værktøj giver konkurrencefordele i byggeriet

Stærk stigende interesse for IT-værktøj afspejler sig også på Dansk Byggeris IT-messe
Så er scenen sat til den største Dansk Byggeri IT-messe til dato!
Hvis du er på udkig efter IT-værktøjer, så er det måske en ide at lægge vejen forbi messen og bruge en halv dag på at få skabt et overblik over mulighederne.
På Dansk Byggeri IT-messe 2018 kan du opleve nye teknologier i praksis. IT-messen er arrangeret af Dansk Byggeri i samarbejde med byggeriets uvildige IT-rådgiver, BASIT. Messen afholdes på Teknologisk Institut den 6. februar i Taastrup og den 7. februar i Aarhus.

Dansk Byggeri IT-messe består i år af 28 IT- og teleleverandører, som alle har IT-værktøjer målrettet bygge- og anlægsbranchen. Alle IT-værktøjerne kan give byggeriets virksomheder konkurrenforddele og dermed bedre bundlinje.

- Vi har siden 2012 præsenteret IT-værktøjer fra 80 forskellige IT-leverandører, siger adm. direktør i BASIT Martin Profit Jakobsen.

- Når vi udvælger IT-leverandører til IT-messen, gør vi os meget umage med at finde den rette balance mellem det meget fremtidsorienterede og de IT-værktøjer som er modne i dag, og som kan bruges med det samme.

For os handler det om at kunne præsentere de IT-værktøjer som vi vurderer, er mest relevante for de besøgende håndværks- og entreprenørvirksomheder. Fokus skifter fra år til år, og vi har igennem tiden haft 14 IT-leverandører til Administrationsopgaver, 25 IT-leverandører til at styre Produktionen, 20 IT-leverandører til Byggesagsstyringen fra tegningshåndtering, over kalkulation til kvalitetssikring og 21 leverandører til kommunikationsområdet, forklarer Martin Profit Jakobsen.

IT-sikkerhed og mængdeopmåling
- Hvert år har vi venteliste på IT-leverandører, der gerne vil udstille på IT-messen. Men vi ser skarpt på, at hvert emne indenfor IT-værktøjer er dækket godt af. Det betyder, at et tema som IT-sikkerhed får sin helt egen plads og fokus i år. Det gælder alt lige fra firewalls, antivirus, backup til persondataforordning og sikker mails. Her kan man møde forskellige IT-leverandører som kan dække disse områder af.

- Et andet tema er mængdeopmåling og visualisering. Her har vi for første gang en landmåler med på udstillerholdet. De vil vise metoder og IT-værktøjer som kan bruges på projekter i stort set alle størrelser, fortæller Martin Profit Jakobsen.

2.500 branchefolk på messe
Gennem de 6 år IT-messen er blevet gennemført har mere end 2.500 branchefolk fra mere end 1.200 håndværks- og entreprenørvirksomheder besøgt IT-messerne.

- Dette besøgsantal er vi ganske enkelt meget stolte af. Dansk Byggeri IT-messe, som vi har startet op sammen med BASIT, er uden sammenligning den aktivitet, som har påvirket digitaliseringen i bygge- og anlægsbranchen på den mest direkte måde. Vi har fat i virksomheder i alle størrelser og indenfor stort set alle faggrupper, siger Direktør i Dansk Byggeri Michael H. Nielsen.

- Vi har holdt løbende planlægningsmøder med BASIT, som i sidste ende har ansvaret for udstillerholdet. På den måde sikrer vi, at vi rammer mest relevant i forhold til den digitale dagsorden i bygge-og anlægsbranchen. Samtidigt holder vi sammen med BASIT øje med udviklingen i forhold til doner, robotter, intelligente bygningsdele osv. Når det så er sagt, så er det stadig vigtigt for os, at møde håndværks- og entreprenørvirksomhederne i øjenhøjde, siger Michael H. Nielsen.

Martin Profit Jakobsen uddyber:
- Fra BASIT er der heller ingen tvivl om, at IT-messen rammer skiven i forhold til de konkrete digitale udfordringer man står med i langt de fleste håndværks -og entreprenørvirksomheder. Gennem de seneste 5 år er IT-modenheden steget kraftigt. Områder som tidsregistrering og kvalitetssikring er blevet løftet markant med supergode IT-værktøjer. Den økonomiske styring er blevet løftet, områder som elektronisk fakturahåndtering er blevet hævet.

Der er stadig en del virksomheder, som står overfor disse investeringer, og andre som kan bruge nye IT-værktøjer. IT-leverandørerne udvikler jo hele tiden ny funktionalitet som kommer håndværks- og entreprenørvirksomhederne til gode.

Fra IT-messens tredje aktør, Teknologisk Institut, som igen i 2018 er vært på Dansk Byggeri IT-messe 2018, siger direktør i Byggeridivisionen Mette Glavind:

- Vi har bakket op omkring Dansk Byggeri IT-messe fra første gang i 2012. En af grundene til det er, at vi på Teknologisk Institut har fokus på, at de udførende får de bedste værktøjer til at hæve deres produktivitet – og det gælder også indenfor IT-værktøjer. Vi samarbejder med både Dansk Byggeri og BASIT i andre projekter, og med Dansk Byggeri IT-messe 2018 får vi igen samlet nogle af de bedste IT-værktøjer til bygge- og anlægsbranchen.

] DANSK BYGGERIs IT-MESSE
Tid og sted:
6. februar i Taastrup og 7. februar i Aarhus, begge dage hos Teknologisk Institut.
Pris:
Det er gratis at deltage for Dansk Byggeris medlemmer. Andre er velkomne mod et gebyr på 400 kr. ekskl. moms
Tilmelding:
Læs mere om messen og tilmeld dig her

Artiklen er en del af temaet DANSK BYGGERI IT-MESSE.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093