23948sdkhjf

EU-politikere vedtager: Træ skal bruges - ikke brændes

Der er stor dansk branchetilfredshed efter afstemning.

Træ skal bruges, før det brændes.

Det har et flertal i Europa-Parlamentet 17. januar vedtaget som en tilføjelse til det EU-direktiv, der gælder for vedvarende energi, og parlamentsvedtagelsen glæder den danske brancheorganisation Træ- og Møbelindustrien (TMI), som er en del af Dansk Industri.

- Meget store dele af Europas vedvarende energi stammer fra afbrænding af træ, og det har bekymret branchen, at træ der kan bruges til produkter, bliver brugt direkte til energifremstilling, siger Simon Auken Beck, der er konsulent i Træ- og Møbelindustrien, på organisationens hjemmeside.

Energiproduktion med træ skal først og fremmest ske med resttræ og affaldstræ fra skovdrift og træindustri, lyder Europa-Parlamentets beslutning.

- I ønsket om at få mere vedvarende energi risikerer vi at brænde træ af, der kan anvendes til fx til træemballage, træplader og papir. Og hvis klimafordel faktisk er større, fordi træproduktet lagrer CO2 og fortrænger mere klimabelastende materialer. Derfor er vi tilfredse med, at der indføres kriterier mod afbrænding af skærbart træ og den skævvridning af træmarkedet, der kan opstå, når savværker skal konkurrere om råvaren med flisfyrede kraftværker, siger Simon Auken Beck.

Danske energiselskaber indgik i 2014 en brancheaftale, som havde en lignende tilgang.

- Det bliver spændende at se, hvilken praktisk indflydelse en ny EU-lov vil få, siger Simon Auken Beck.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156