23948sdkhjf

Kloakfolket myldrer frem i Fredericia

Flot førstedag i Fredericia, hvor kloakfolket har sat hinanden stævne på en tætpakket messe

Det blev en fin start på 2018-udgaven af Kloakmessen i Fredericia, som foreningen Danske Kloakmestre står for. Efter en tidlig åbning, hvor konkurrencedeltagerne i konkurrencen om at blive årets bedste kloakmand, skulle briefes, væltede det nærmest ind med gæster til to haller, der er tæt pakket med udstyr, veloplagte udstillere og en masse løsninger på de moderne kloakproblemer.

Rotter i fokus
Det er rottens år. Den yngler som aldrig før, og antallet af rotter er i Danmark stærkt stigende. En del af det skyldes gamle og utætte kloakker, og derfor var der også en række udstillere, der netop har sat fokus på løsninger, der kan forhindre rotterne i at komme ind i systemerne.

Udrydde dem kan man ikke, men man kan gøre meget for at gøre kloaksystemerne tætte, så rotterne ikke kan komme ind, og kommer de ind, at de så ikke kan få adgang til den del af systemet hvor vi mennesker færdes.

Stemningen er god, også fordi det går godt for den danske kloaksektor. Der er noget at lave, og en anden del af kloakmessen sætter fokus på klimatilpasninger, hvor store forsinkelsesanlæg kan opbevare store mængder vand midlertidigt.

En af de entreprenører, der også udstiller på messen, er Villy Poulsen fra Skjern. Som vi i gårsdagens udgave kunne fortælle, har man fået et nyt system til opgravningsfri renovering godkendt under kontrolordningen:

- Det er en fin udstilling, og det ser ud til, at der er stor interesse, sagde han, da han passerede forbi i følgeskab med datteren Jane.

Digitale løsninger
Det er ikke kun kloakrør og fittings, der er at finde på udstillingen. Verden bliver mere og mere elektronisk, og det gælder også denne sektor, hvor der skal være styr på dokumentation, godkendelser, ordrestyring, fakturering, forsikring og meget andet.

Også det kan messen give nogle bud på, og det har der blandt andet været indlæg om, i form af korte foredrag på messens scene. Hvor der skal laves kloakker, skal der også bruges maskiner. Det er ikke alt, der kan laves opgravningsfrit med strømpeforinger. Så også maskiner til formålet kan man finde på flere stande.

Messen forsætter i dag, og det gør ligeledes konkurrencen, hvor vinderne fra i går skal kæmpe videre, så det til sidste i dag kan kåres en endelig vinder.

Læs mere om messen:
Entreprenør på udkig efter vandløsninger
Når grundvandet skal sænkes
To virksomheder er blevet til en
Ordrestyring med klar kommunikation

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078