23948sdkhjf

Er manglen på arbejdskraft din egen skyld, mester ?

De rammevilkår, som er trukket ned over hovedet på byggeriet, gør det svært at planlægge behovet for arbejdskraft
Der er kamp om de dygtige svende i øjeblikket. Manglen på kvalificeret arbejdskraft truer med at tage pusten af det økonomiske opsving, som nu for alvor er ved at bide sig fast.

Men, er det da virksomhedernes egen skyld, at de nu leder med lys og lygte efter kvalificerede medarbejdere og må sige nej til opgaver, fordi de ikke har folk nok?

Man kan lidt bagklogt konstatere, at byggeriets virksomheder ikke kendte deres besøgelsestid og ikke fik rekrutteret i tide - hverken svende eller lærlinge. Og et eller andet sted er det vel rimeligt, at branchen holder på et fornuftigt antal folk også i de dårlige tider, ligesom der skal være plads til lærlinge.

Men, når det er sagt, så er det med de rammevilkår, som politikerne har trukket ned over hovedet på byggeriet, svært for virksomhederne at beskæftige et bare nogenlunde konstant antal medarbejdere.

Byggeriet bliver stadig helt uhæmmet brugt som konjunkturregulator og de mange stop-go-stop beslutninger gør det nærmest umuligt for byggeriets virksomheder at planlægge ret langt ud i fremtiden. Se nu blot på de skiftende beslutninger om solceller og Håndværkerfradrags-ordningen.

Midt i al elendigheden kan man så konstatere, at når staten selv bygger, så kan man regne med, at der er arbejde i længere tid end planlagt fordi statens byggerier altid trækker ud og overskrider budgetterne. Er det tid til nytænkning?!

Artiklen er en del af temaet MESTER HAK&HUG.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109