23948sdkhjf

Husk at fjerne is og sne fra trailerne

Det er både farligt og ulovligt at køre uden at have fjernet isen og sneen. Politiet har allerede haft sager i år, hvor der er sket skader på bagvedkørende biler

En klump is, der ryger af trailerens tag, mens lastbilen er i fart, kan være dødsensfarlig for de bagvedkørende. Hvis den havner på en forrude, vil ruden med stor sandsynlighed krakelere.

Syd- og Sønderjyllands politi har flere gange i år advaret vognmænd og chauffører om at fjerne is fra taget. Men tidligere på måneden gik det alligevel galt, da is fra en udenlandsk lastbil ramte forruden på en personbil.

- Heldigvis skete der ikke noget med føreren i personbilen, men det var en klar advarsel om, hvor galt det kan gå.  Der er ingen tvivl om, at det er vognmændene og chaufførernes ansvar at få fjernet isen, siger Bent Bejstrup, chefkonsulent i ATL.

I den konkrete sag slap lastbilchaufføren med en bøde. Men i værste fald kan det ud over bøden koste en betinget frakendelse af kørekortet. Og hvis en ulykke udløst af faldende isflager fra en lastbil ender med at koste menneskeliv, kan chaufføren blive sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om uagtsomt manddrab.

Bent Bejstrup råder ATL’s medlemmer til at fjerne is og sne, inden lastbilerne forlader terminalen. Men hvis det ikke er muligt, kan man benytte en af de snebroer, der er placeret rundt omkring i landet.

Kilde: ATL

Artiklen er en del af temaet Varebiler.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097