23948sdkhjf

Fokus på terrorsikring i byrummet

Landsskabsarkitekter og byplanlæggere får gode råd af PET-chef
I 2015 fik vi terroren tæt ind på livet med to angreb på uskyldige mennesker ved henholdsvis Krudttønden og ved Synagogen i Krystalgade i København.

Med PET´s specialviden om terrorisme og ekstremisme er det blevet en vigtig opgave at forebygge lignende angreb. Når landsskabsarkitekter og byplanlæggere mødes på konferencen Byens Gulv den 8. februar, er det særlig byrummet, der er i fokus. Her deltager PET-chef Martin Dinesen med et oplæg om efterretningstjenestens rådgivningsindsats i forhold til sikring af det offentlige rum.

- Vi lever desværre i en tid, hvor terrortruslen mod Danmark er alvorlig, og hvor terrorangreb kan finde sted uden varsel. Det er en af PET's opgaver at rådgive om, hvordan man i sådan et trusselbillede skaber modstandskraft og derigennem styrker robustheden i samfundet. Det gør vi bl.a. gennem præventive aktiviteter og sikkerhedsrådgivning - f.eks. om hvordan man sikrer bygninger. Dette arbejde vil jeg fortælle om på konferencen, siger Martin Dinesen.

Rejser rundt og fortæller
PET´s Forebyggende Afdeling rejser derfor land og rige rundt for at rådgive offentlige myndigheder og i særlige tilfælde private virksomheder og organisationer om sikkerhed.

- Terrorismen er et vilkår, som bliver tænkt ind i arkitekturen i det offentlige rum. Det har stor betydning, at faget får kvalificerede input til denne forebyggelse og kan komme i dialog om formen for sikkerhed og tryghed. Det er jeg sikker på, at deltagerne i konferencen vil få med indlægget fra Martin Dinesen, siger landskabsarkitekt og lektor Torben Dam, Københavns Universitet, Landskabsarkitektur og Planlægning, der er medarrangør af konferencen.

Martin Dinesen fra PET har bl.a. rådgivet i forbindelse med sikringen af Christiansborg. På konferencen kommer også et indlæg af Torben Møbjerg, adm. direktør og tegnestueejer hos GHB Landskabsarkitekter, om terrorsikringen af Christiansborg Slotsplads.

Der er også mindre sprængfarlige emner på programmet. Byomdannelser i bl.a. Hedehusene, Hjørring og Aalborg samt klimasikring og cirkulær økonomi er ligeledes nogle af de højaktuelle emner, der er på programmet i årets konference.

Konferencen Byens Gulv afholdes i Nyborg d. 8. februar 2018, og den er åben for alle interesserede.

OM BYENS GULV 2018
Byens Gulv 2018 arrangeres af:
• Belægningsgruppen fra Dansk Beton
• Dansk Byplanlaboratorium
• Københavns Universitet, Sektion for Landskabsarkitektur og Planlægning
• VEJ-EU
• Danske Anlægsgartnere
• Danske Landskabsarkitekter
• Kommunal Vejteknisk Forening

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094