23948sdkhjf

Hoffmann skal ombygge Amager Centret

Amagerbros gamle indkøbscenter udvides og føres tilbage mod sin oprindelige arkitektur fra 1940’erne.

En utraditionel og inspirerende shoppingoplevelse med nye og opdaterede gangforløb, lavenergiinstallationer, 20-30 nye butikker, et nyt parkeringshus og et helt nyt torvemiljø.

Det er hovedpunkterne i det ombygningsprojekt, som Danske Shoppingcentre og Deas nu igangsætter i Amager Centret.

- Vi arbejder på at skabe et stærkt koncept for Amager Centret, der tilfører noget nyt til detailhandlen i området og tilbyder kunderne en anderledes og inspirerende shoppingoplevelser, siger afdelingsdirektør Finn Sture Madsen fra Deas i en pressemeddelelse.

Centerets drift skal opretholdes
Hoffmann er valgt som entreprenør på opgaven, mens PLH Arkitekter og Cowi er henholdsvis arkitekt og rådgivende ingeniør.

Amager Centret og ombygningen

Amager Centret åbnede i 1975, men hovedstammen af bygningerne blev allerede opført kort før 2. verdenskrig og husede indtil 1971 rebslagervirksomheden Jacob Holm & Sønner.

Meget er ændret siden åbningen for over 42 år siden gennem løbende renoveringer og udvidelser. I 1999 blev et nyt parkeringshus indviet, og i 2002 åbnede en metrostation ved centret. To år senere 2004 åbnede Københavns Kommune en Borgerservice.

Med ombygningen åbnes centret op i gadeplan og gøres til det naturlige centrum for bydelen med etablering af 20-30 nye butikker og en forbedret logistik på førstesalen.

Den lille gård midt i centret, der tidligere primært har været brugt til renovation, omdannes til et grønt byrum, hvor en række restauranter og caféer fremover vil være med til at skabe et hyggeligt torvemiljø.

Med ombygningen føres arkitekturen tilbage mod det oprindelige urbane industrilook. Bygningerne blev oprindeligt opført i 1940'erne af rebslagervirksomheden Jacob Holm & Sønner.

Entreprisen skal gennemføres, mens centret er i drift, hvilket stiller store krav til planlægningen. Der skal indtænkes løsninger, som tager mest muligt hensyn til både de butiksdrivende og beboerne i det tætbeboede område omkring centret.

Starter med p-huset En af de første opgaver bliver nedrivningen af det eksisterende parkeringshus, som ligger midt i Amager Centret. Nedrivningen skal gøre plads til et nyt moderniseret anlæg med en højere kapacitet.

Udformningen af det nye parkeringshus giver plads til flere butikker på førstesal samt en udvidelse af gangarealet, så kunderne kan gå hele vejen rundt på etagen.

Ombygningen har været under planlægning siden 2013 og forventes gennemført i 2019. Der lægges stor vægt på at styrke synergierne mellem centret og lokalområdet, samtidig med at der skabes en endnu bedre integration af centeret i bymiljøet.

De tekniske anlæg og alle fællesområderne opdateres med inspiration hentet i udlandet, og den fremtidige indretning vil skille sig markant ud fra den traditionelle centerindretning, oplyser Deas.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125