23948sdkhjf

Ny strategi for Vinge Centrum på vej

Siden Frederikssund Kommune kort før jul annullerede en aftale med AP Ejendomme og MT Højgaard om etablering af Vinge Centrum, har byrådet arbejdet på en Plan B for det ambitiøse byudviklingsprojekt.

Det er nu besluttet, at Frederikssund Kommunes administration skal udarbejde en procesplan, som skal føre til en ny udviklingsstrategi for Vinge Centrum.

- Jeg ser frem til, at arbejdet frem mod en ny strategi for Vinge Centrum nu går i gang, og når byrådet har vedtaget en strategi kan kommunen umiddelbart herefter genudbyde byggeretter i området. Vi har et enestående byudviklingsområde at tage vare på, og det ansvar vil vi leve op til i byrådet, siger borgmester John Schmidt Andersen (V).

Byrådet har endvidere besluttet, at der skal ansættes en projektchef, at administrationen skal orientere byrådet om Vinge-projektet en gang om måneden, og at der skal afholdes borgermøder efter behov.

- Både byrådet og økonomiudvalget vil blive tæt involveret i udviklingen af de forskellige dele af Vinge Centrum. Og med borgermøder giver vi borgerne mulighed for at komme tæt på byens udvikling, siger borgmesteren.

På sidste uges byrådsmøde blev det også besluttet, at der skal udarbejdes en såkaldt programfaserapport som grundlag for at kunne bygge ”en mere enkel og billigere s-togsstation” i Vinge. Optimalt set kan en station stå færdig om knap to år, men hvornår byggeriet kan gå i gang afgøres af Folketingets forligskreds bag transportforliget fra 2014.

Der er afsat 55 mio. kr. på finansloven til stationsbyggeriet. Både Rasmus Prehn (S), Kim Christiansen (DF), Karsten Hønge (SF), Henning Hyllested (EL) og Andreas Steenberg (R) har givet udtryk for, at de fortsat bakker op om stationen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109