23948sdkhjf

IT-værktøj er ikke til at komme uden om

SE BILLEDERNE: Jagten på effektiv drift og bedre bundlinje er i fuld gang. Mange skyder genvej med nye it-værktøjer
Det var med duggede briller og frostrøde næser de mange fremmødte i går deltog i åbningen af Dansk Byggeris syvende IT-messe på Teknologisk Institut i Taastrup. Og kan man vurdere folk efter deres påklædning, ja, så er Dansk Byggeris it-messe både for mesteren på byggepladsen i arbejdstøjet og direktøren med slipset bag skrivebordet.

Uanset påklædning og rolle i byggeprocessen, så blev både de frostbidte snuder og de duggede briller hurtigt fortrængt inden døre af dampende varm kaffe og udsigten til et par timer med fokus på målrettede it-værktøjer til bygge- og anlægsbranchen. Og der var masser at se på - og røre ved – på messen, hvor 28 leverandør stod klar til at vise it-værktøj som kan gøre entreprenør- og håndværksvirksomheder mere effektive inden for blandt andet administration, produktion, dokumentation og kommunikation

- Det er syvende gang vi holder it-messen og vi oplever en kolossal interesse fra medlemsvirksomhederne når det gælder it-værktøj. Der er nemlig effektivitetsgevinster at hente. Derfor er mange virksomheder i fuld gang med at implementere næste generation af it-værktøjer, så de står godt rustet i konkurrencen om opgaverne, siger direktør i Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen.

Pris for planlægning
Samme Michael H. Nielsen forestod i øvrigt på messen også overrækkelsen af Licitationens og søsterbladet Mester Tidendes it-modenhedspris. Prisen for den mest it-modne virksomhed i forhold til planlægning blev overrakt til direktør Jens Weywadt, El-Service ApS. Firmaet har til huse i Ballerup og for Jens Weywadt var det vigtig, at så mange af hans svende kunne deltage i prisoverrækkelsen, som muligt.

- Det er jo i høj grad medarbejdernes fortjeneste, at vi modtager prisen. Derfor har de fået nogle timer fri her til formiddag for at lure lidt på it-værktøj og for at deltage i prisoverrækkelsen, siger Jens Weywadt.
El-Service ApS bruger it-værktøjer i størstedelen af firmaets arbejdsprocesser. Samarbejdsformen i virksomheden er blevet smartere både på kontoret, hos håndværkerne ude i marken og hos projektlederne. Alle firmaets it-værktøjer er web-baserede. Det betyder, at driften er overladt til professionelle, og at alle værktøjerne kan tilgås på farten – så længe man bare har adgang til internettet

Jagten på effektivitet
Netop jagten på effektivitetsgevinster og smartere drift havde ”lokket” projektleder Jesper Lodall og betonformand Steffen Poulsen fra kloak- og entreprenørfirmaet Ole Larsen’s Eftf. ApS fra Vemmelev ved Slagelse til it-messen:

- Vi har på forholdsvis kort tid mandet virksomheden op fra 10 til 20 mand. Alene det kræver, at vi får et bedre overblik i forhold til sags- og projektstyring og fakturering, men vi forsøger også at skabe bedre overblik over vores dækningsbidrag på de enkelte sager. Samtidig stiller vores kunder i stigende omfang krav til, at vi kan håndtere og kommunikere digitalt. Derfor sidder messen lige i øjet for os, så vi kan lade os inspirere, siger Jesper Lodall og Steffen Poulsen.

Også direktør Michael Hoff-Møller fra Tømrer- og Snedkermester Egon Olsen & Søn a/s i Solrød var sammen med firmaets økonomichef Jesper Rasmussen på messen for at lade sig inspirere.
- Vi er sådan set meget godt med i forhold til it-værktøj, men leder lige nu efter værktøjer, som kan gøre os endnu bedre og skarpere når det gælder kvalitetssikring og dokumentation. Effektive it-værktøjer er slet ikke til at komme uden om. Både i forhold til den interne drift, men også i forhold til samarbejdet med bygherrer og andre håndværksfirmaer, siger Michael Hoff- Møller.

It-messen i Taastrup lukkede kl. 15:30 i går eftermiddag, hvor de mere end 375 besøgende trak overtøjet på og igen gik ud i kulden, som stadig nappede i kinderne.
Dansk Byggeris it-messe gentages i dag fra kl. 08:30 på Teknologisk Institut i Aarhus. Her er der mere end 225 tilmeldte deltagere.

Artiklen er en del af temaet DANSK BYGGERI IT-MESSE.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172