23948sdkhjf

Huset kan udvides med moduler

En ny slags fleksible villaer, sommerhuse, kontorer og mandskabsbygninger fremstilles indendørs i Holstebro og transporteres bagefter til byggepladsen

En ny virksomhed i Holstebro vil revolutionere danskernes syn på huse. Fremover behøver vi ikke sælge og købe vores hjem alt efter behovet gennem livet - det første hus kan udvides med et modul, når der kommer børn, og den del kan sælges igen, når ungerne flytter hjemmefra.

Hvis man skal flytte til en anden by, kan huset ovenikøbet tages med og stilles op på et nyt fundament.

Bag den nye filosofi står virksomheden Danbox. Firmaet overtog ved nytår et tidligere øldepot i Holstebro og har nu omdannet det til 1.500 kvm store produktionslokaler. Her er foreløbig fem tømrere lige nu i gang med to huse, der skal til Randers og Vejle. De skal også bygge sommerhuse, mandskabsbygninger og udvidelser til eksisterende huse.

Skelettet bygges i træ
Danbox har hovedsæde i Langå i Østjylland, hvor produktionen af huse hidtil har været en lille niche. Nu er den skilt ud geografisk og skal udvikles til et betydeligt forretningsområde.

Ejerne af Danbox, 48-årige Torben Veise Sandholm og 37-årige Jimmi Breiner Hansen mødte hinanden i en skolebestyrelse i Holstebro og overtog i 2016 i fællesskab Danbox i Langå.

Her fremstilles der især pavilloner til grise og heste og plastprodukter til landbrug og industri.

Skelettet til de nye huse bygges i træ. Mange dele er i vedligeholdelsesfrie materialer. Der kan sættes solceller på taget.

- Fordelen er, at de bygges indendørs. Det regner ikke ned i isolering og alle de andre problemer, der kan opstå på en almindelig byggeplads, siger direktør Torben Veise Sandholm i en pressemeddelelse.

Han har en fortid på Egholm Maskiner i Lemvig - i dag Nilfisk. Jimmi Breiner Hansen har boet i Frankrig, men også arbejdet på staldinventarfabrikken Jyden i Bur, vest for Holstebro.

brahe

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125