23948sdkhjf

Chauffør mistede fod: Vognmand dømt

En sjællandsk vognmand skal betale 382.000 kr. til en af sine ansatte, efter en flere hundrede kilo tung stang faldt ned og knuste hans fod

Der hviler et tungt ansvar på arbejdsgivere i forhold til at oplære ansatte i sikkerhed. Det har en sjællandsk vognmand netop fundet ud af.

Det skriver Fagbladet 3F

Han er dømt til at betale 382.000 kr. i erstatning til en chauffør. Under aflæsning faldt en 600 kg tung stålstang ned over chaufførens fod, der delvist måtte amputeres efter ulykken.

- Arbejdsgiverens ansvar er enormt strengt. Han skal sørge for, at de ansatte er klædt på til at arbejde på en fuldt forsvarlig måde, siger advokat Emilie Therese Sylow, der har ført sagen for chaufføren og hans fagforening, 3F.

Retten i Roskilde fastslår, at chaufføren ikke har fået en specifik oplæring og instruktion i at håndtere tunge metalstænger. Arbejdsgiveren tjekkede heller ikke, at han udførte arbejdet forsvarligt. Derfor er han ansvarlig for ulykken og skal blandt andet dække tabt indtægt under sygemelding.

Arbejdsmiljøkonsulent Gert Richard Porse fra rådgivningsfirmaet Orbicon hører jævnligt fra firmaer, som har fået påbud fra Arbejdstilsynet. Nogle af dem kan ikke forstå, at de skal være ”barnepiger” for deres ansatte.

- Det er tit, fordi ansatte føler sig presset på tid, at de måske skærer et hjørne. Der kan nogle steder mangle, at ledelsen tydeligt signalerer ”sikkerhed først”, siger Gert Richard Porse.

Gert Richard Porse siger, at det værste ved ulykken sjældent er bøden. Det er værre, at ansatte skal være sygemeldt eller måske dø.

- Det er ikke rart for en arbejdsgiver at møde enken nede i Brugsen, siger Gert Richard Porse.

Ulykken får følger for chaufføren resten af livet. Han har et varigt mén, der er bedømt til 25 pct.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078