23948sdkhjf

Åbner porten for god service

”Velkommen til Hörmann-familien”. Det er budskabet, nye medarbejdere bliver mødt med, når de bliver en del af Serviceafdelingen hos Hörmann Danmark. Serviceafdelingen har eksisteret siden 2008 og består af små 20 serviceteknikere, som har indgående kendskab til alle firmaets portløsninger.
Hörmann lægger ikke skjul på, at Serviceafdelingen selvfølgelig er profitorienteret – men ikke for enhver pris. Der er nemlig fokus på kompetenceudvikling og pleje af samarbejdskulturen. Det sker blandt ved at spille hinanden stærke – hver dag.

- Det gør, at alle vores serviceteknikere har tilegnet sig en enorm viden og ekspertise inden for vores portløsninger – det gælder både vores garageporte, industriporte og autodock-systemer, lyder det fra Hörmann, som har stor tillid til, at alle serviceteknikere yder deres bedste hver dag. Firmaet anerkender samtidig , at alle har forskellige behov og rutiner.
- Det giver effektive og glade serviceteknikere, som tager ansvar for deres arbejde, lyder det.

Et familiefirma
Flemming Lindgaard, som er servicetekniker på Sjælland, føler da heller ikke, at han bliver målt og vejet på omsætning i hverdagen.
- Derfor er vi rigtig gode til at hjælpe hinanden i stedet for at køre hver vores interne forretning, fortæller han.
Steffen Aaquist Toft, som er servicetekniker i Nordjylland, bekræfter hjælpen fra kollegerne og tilliden fra ledelsen.

- Hörmann er et familiefirma, og familiefølelsen kan virkelig mærkes gennem alle led. Ledelsen viser stor tillid til os, og vi er meget tætte med dem. Det betyder, at vi får lov til at være meget selvkørende og har kundekontakt fra tilbudsgivning til udførelse. Det sikrer, at der ikke sker kommunikationsbrist, og at vi får meget stærke relationer til vores kunder, hvilket er virkelig rart, fortæller Steffen Aaquist Toft.
- Det er ikke altid kroner og ører, det handler om. Jeg føler, at jeg bliver passet på. Vores sikkerhed bliver prioriteret utrolig højt, og vi får stillet de bedst mulige hjælpemidler til rådighed. På min første arbejdsdag fik jeg udleveret en faldsikringssele, det har jeg aldrig haft før.

Jeg har lyst til at tage på arbejde hver dag. Jeg foretrækker at møde klokken syv, men jeg er småbørnsfar, og nogen gange har jeg brug for at møde lidt senere. Det er der ikke nogen, som sætter spørgsmål ved. De stoler på, at jeg udfører mit arbejde, og at jeg har mine 37 timer, som jeg skal, forklarer Steffen Aaquist Toft.
Torben Luther, som er servicetekniker på Fyn, fortæller, at der er tryk på kedlerne i Hörmann-familien, men at man aldrig går på kompromis med serviceniveau og kvalitet.
- Det er en del af kulturen i virksomheden, at vi gør et grundigt stykke arbejde – hver gang.

Selvom vi er en virksomhed i vækst, er der altid tid til, at vi kan nå vores kunder og udføre et ordentligt stykke arbejde. Vores kunder skal være tilfredse, og både løsning og materialer er altid af højeste kvalitet, siger Torben Luther.

Vægter de bløde værdier
Hos Hörmann vægter man især de bløde værdier utrolig højt. Det handler om medarbejderes velbefindende – både på arbejdet og i privaten.
- Jeg har lige været gennem en meget svær tid, og der har været rigtig god støtte fra ledelsen og mine kolleger. Jeg har haft frihed til at holde fri, når jeg har haft brug for det, fortæller Flemming Lindgaard.

Interessen for hinanden gennemsyrer hele virksomheden. Det er naturligt at vise omsorg og anerkende hinanden. Man forsøger også at samle alle medarbejdere til diverse sociale arrangementer. Mange medarbejdere arbejder til dagligt alene, derfor er det vigtigt, at alle samles en gang imellem.
- Når vi er samlet, føler jeg et helt særligt broderskab. Jeg har aldrig følt sådan et sted før. Jeg kan ikke forklare, hvad det præcist er, som gør det. Tonen mellem os er uformel, og alle taler pænt til hinanden, siger Flemming Lindgaard.

Artiklen er en del af temaet BYGGERI'18.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094