23948sdkhjf

Kontanter giver mester problemer

Håndteringen af kontanter volder virksomhederne en del problemer lige fra utryghed og til ærgerlige gebyrudgifter
Selvom der nok stadig er nogle kontanter i den sorte del af økonomien der bytter lommer i byggeriet, så bliver der længere og længere mellem kunder, der betaler mester konstant.
Og selv om det kontantanløse kundeforhold faktisk er en stor fordel for mester i forhold til administration, så er det også et problem, fordi kontanterne kan give en række problemer, når de skal afleveres i banken.

Det viser en undersøgelse, som SMVdanmark har gennemført blandt 751 medlemsvirksomheder.

Især inden for butiks- og servicebranchen er kontanter stadig en del af SMV'ernes hverdag, men i byggeriet og industrien er kontanter sjældne.

- Det er for tidligt at dømme kontant betaling helt ude, for særligt i butiksfaget modtager SMV'erne fortsat kontanter. Men vi kan se, at håndteringen af kontanter volder virksomhederne en del problemer lige fra utryghed og til ærgerlige gebyrudgifter. Jo færre kontanter, desto lettere bliver SMV'ernes tilværelse i mange tilfælde, siger cheføkonom Lars Magnus Christensen, der står bag undersøgelsen.

Undersøgelsen viser bl.a., at 25 pct. af de virksomheder, som modtager kontanter, har problemer med at aflevere kontanter i deres bank
Det største problem med at aflevere kontanter i banken er udgifter i form gebyrer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093