23948sdkhjf

Krydsfiner af bambus

Via ATBO Reolen har Keflico A/S haft mulighed for at levere den smukt mørkebrune og super carboniserede Bambus krydsfinér til det omfattende projekt CIS i København, tegnet af CF Møller.
Copenhagen International School, som ligger i Københavns Nordhavn er en ny privatskole bygget af bæredygtige elementer fra inderst til yderst for at skabe et “grønt” miljø for elever og undervisere. Således har kravene til materialerne anvendt i projektet været høje.

ATBO Reolens velkendte, kvadratiske reol fremstilles nu også i bambus, og produktet passer perfekt til indretningen og udsmykningen af det bæredygtige projekt.

Keflico’s Bambus krydsfinér er ikke alene et æstetisk unikt produkt. Pladerne er produceret af verdens hurtigst voksende græs, der vokser alene 20 meter i sit første år – og op mod 15 km i hele sin vækstperiode.
Derved producerer den enkelte bambusplante gennem sin levetid enorme mængder af materiale til eksempelvis produktion af krydsfinér.
På Brinell-skalaen (hårdhed) måler Bambus produkter 4,7, mens træsorter som Bøg, Eg og Ask til sammenligning måler 3,4 til 3,7. Bambus er altså et særdeles stærkt materiale. Herudover har Bambus en udvidelseskoefficienten på kun 0,14 procent, hvorfor Bambus også er utroligt formstabilt.

Artiklen er en del af temaet BYGGERI'18.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125