23948sdkhjf

Flere kvinder vil være smed

Skjern Tekniske Skole oplever en markant stigning i antallet af kvinder på smedeuddannelsen.

For blot få år siden var kvinder lidt af et særsyn på de danske smedeuddannelser, men de tider er forbi. Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

- Vi har vel 10-11 kvinder på smedeuddannelsen inden for de seneste to år. Også vores EUX, hvor man får gymnasial uddannelse oveni, har to piger med. For tre år siden havde vi ingen, så der er sket en kraftig stigning, siger udviklingschef på Skjern Tekniske Skole, Hans Uhd Jakobsen, til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Han vurderer, at den øgede interesse blandt andet skyldes, at virksomhederne har fået øjnene op for, at kvinder kan byde ind med nogle andre kvaliteter end mænd. Derudover er der kommet flere hjælpemidler til, så arbejdet ikke længere er så fysisk hårdt. Sidst men ikke mindst er det også medvirkende, at de unge nu har kvindelige smede, de kan spejle sig i som rollemodeller.

En af disse er Simone Verona Henriksen, der er i lære hos Landia. Her lægger direktør Steen Buhl Larsen stor vægt på, at fordommene omkring kvinder og smedefaget skal nedbrydes.

Læs mere: Hun kvittede Kvickly - nu skal hun være rustfast smed

- Det er helt afgørende, at der bliver gjort op med det. Man tænker store stærke mænd og folk, der ikke kunne blive andet, men sådan forholder det sig slet ikke i dag. Billedet er helt anderledes, end det var for bare et par år siden, og Simone er et rigtig godt eksempel på netop det, siger han til Dagbladet Ringkøbing Skjern.

Originalartikler: https://dagbladetringskjern.dk/skjern/Markant-stigning-Kvindelige-smede-stormer-frem/artikel/321495

https://dagbladetringskjern.dk/ringkoebing/Landia-chef-Afgoerende-at-nedbryde-fordomme-om-smede/artikel/321497

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078