23948sdkhjf

Her er Årets Bil i Europa 2018

Volvo XC40 blev mandag eftermiddag kåret som "Car of the Year 2018" på bilmessen i Geneve. En bil der peger ind i fremtiden, mener FDM.

Det blev den kompakte SUV Volvo XC40, der mandag løb med den prestigefyldte titel som "Car of the Year 2018". Tilmed i overbevisende stil. Kåringen skete i forbindelse med åbningen af årets store biludstilling i Genève i Schweiz.

Dermed løb Volvo med titlen foran Seat Ibiza og BMW 5-Serie på de to efterfølgende pladser. Det er første gang, at Volvo får titlen som "Car of the Year".

- Volvo XC40 er i mine øje den rigtige vinder og var også Motors favorit. Det er en bil, som både afspejler tidens store trend med SUV- og crossover-modeller, og som samtidig formår at integrere både et højt niveau af sikkerhed, køreglæde og muligheden for at få bil og smartphone til at tale sammen. Det sidste gør det muligt at dele bilen med andre via netop sin smartphone. Også på det område er Volvo XC40 en bil, der peger ind i fremtiden, siger bilteknisk redaktør på FDM's medlemsmagasin Motor, Søren W, Rasmussen, der er eneste danske medlem af den 60 mand store jury bag Car of the Year-kåringen.

Også Seat Ibiza havde det danske jurymedlem som nummer to på sin blok.

- Seat Ibiza er ganske enkelt en god pakke. Til en relativ lav pris får man en bil, som både kører godt, er sikker og rummelig. Det gør den til en interessant bil, der passer godt til det danske marked. Og så ser den tilmed godt ud, siger Søren W. Rasmussen.

Det er 55. gang, at en jury af europæiske biljournalister kårer "Car of the Year".

Sådan fordelte pointene sig

Volvo XC40 – 325 point
Seat Ibiza – 242 point
BMW 5-Serie – 226 point
Kia Stinger – 204 point
Citroën C3 Aircross – 171 point
Audi A8 – 169 point
Alfa Romeo Stelvio – 163 point

Artiklen er en del af temaet Varebiler.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125