23948sdkhjf

36 mio. til løft af SMV-ledere

Pengene skal styrke de digitale kompetencer hos ledere og nøglemedarbejdere i små og mellemstore virksomheder.
Manglende viden om digitale forretningsmuligheder og manglende kompetencer til effektivt at implementere og omsætte digitale teknologier til nye produkter, tjenesteydelser og forretningsmodeller er ofte forklaringen på, at små og mellemstore virksomheder ikke høster de samme fordele af den digitale bølge som større virksomheder.

Derfor åbner Erhvervsstyrelsen nu for projektansøgninger, der gennem digitalt kompetenceløft af ledere og ledende medarbejdere skal øge væksten i små og mellemstore virksomheder i hele Danmark.

Pengene kommer fa skatteyderne via EU's socialfond, som investerer 36,6 mio. i indsatsen, heraf er halvdelen øremærket til indsatser i Region Sjælland.

- Det er helt afgørende, at vi skaber gode rammer for, at små og mellemstore virksomheder kan høste gevinsterne ved digitalisering. Derfor er det særdeles positivt, at EU's Socialfond investerer målrettet i et digitalt kompetenceløft af ledere og nøglemedarbejdere i små og mellemstore virksomheder til gavn for både beskæftigelsen og den enkelte virksomheds produktivitet, siger vicedirektør i Erhvervsstyrelsen Sigmund Lubanski.

I praksis kan det digitale kompetenceløft fx ske gennem mentorordninger, efteruddannelse eller netværksaktiviteter for virksomhedsledere.

Den landsdækkende digitaliseringsindsats, der medfinansieres af EU's Socialfond, lanceres som led i regeringens Strategi for Danmarks digitale vækst. Indsatsen erstatter dermed ansøgningsrunden Digitalisering via ledelse i Region Sjælland, som blev åbnet i december 2017.

Digitalisering via ledelse
Der er afsat i alt kr. 36,6 mio. kr. til digitaliseringsindsatsen, som kommer fra EU's Socialfond. 18,5 mio. kr. skal anvendes til aktiviteter i Region Sjælland.

Digitaliseringsindsatsen skal bidrage til at øge beskæftigelsen og produktiviteten i de deltagende SMV'er gennem vækstrettet kompetenceudvikling.

Hver ansøger skal indsende to ansøgninger: Én ansøgning for de aktiviteter, der skal foregå i Region Sjælland, og én ansøgning for de aktiviteter, der skal foregå i resten af landet.

Der kan maksimalt søges om EU-medfinansiering svarende til 50 pct. af det samlede projektbudget. For ansøgningen vedrørende aktiviteter i Region Sjælland kan der dog ansøges om medfinansiering op til 60 pct. af det samlede projektbudget.

Indsatsen i Region Sjælland skal koordineres tæt med den operatør, som Vækstforum Sjælland har valgt til sin digitaliseringsindsats.

Herudover vil det blive vægtet, at operatøren gennemfører projektet i et stærkt og landsdækkende partnerskab og sikrer koordinering med lignende indsatser på lokalt, regionalt og nationalt niveau.

Ansøgningsfristen er 16. maj.

Artiklen er en del af temaet MesterTips.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.076