23948sdkhjf

Overophedning: Byggebranchen i det gule felt

Et nyt overophedningsbarometer fra Dansk Byggeri viser, at bygge- og anlægsbranchen ligger i det gule felt
Et nyt overophedningsbarometer fra Dansk Byggeri illustrerer, hvad status er på arbejdsmarkedet i både bygge- og anlægsbranchen og i erhvervslivet generelt. Det viser, at byggeriet er den branche, der er mest presset lige nu.

Barometeret er bygget op som et trafiklys med en grøn farve, der illustrerer et tempereret arbejdsmarked. En gul for det varme arbejdsmarked, og en rød for et arbejdsmarked, der er overophedet. Ser man på alle brancher under ét, ligger de lige på grænsen mellem grøn og gul.

Byggeriet er i det gule felt
Bygge- og anlægsvirksomhederne er derimod godt oppe i det gule felt, men altså stadig et stykke vej fra det røde overophedede arbejdsmarked.

- Der er ingen tvivl om, at der er længere mellem de dygtige medarbejdere, end der har været i mange år. Men situationen er ikke akut endnu. Det skyldes ikke mindst, at lønningerne ikke er steget så voldsomt, som vi så i 2006-2007, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri.

Dansk Byggeris barometer sammenholder, hvordan lønningerne har udviklet sig, hvor stor manglen på arbejdskraft er, og hvor mange virksomheder, der søger forgæves efter medarbejdere. Tallene stammer fra henholdsvis Dansk Arbejdsgiverforening, Danmarks Statistik og Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

Ryk hen, hvor jobbene er
- Lige nu er vi i en situation med stigende temperatur på arbejdsmarkedet - med bygge- og anlægsvirksomhederne i front. Derfor er det vigtigt, at politikerne her i de gode tider sikrer, at der er tilstrækkelig med arbejdskraft til rådighed. Det kræver blandt andet, at alle, der er i stand til at arbejde, rykker sig derhen, hvor jobbene er, siger Dansk Byggeris adm. direktør Lars Storr-Hansen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078