23948sdkhjf

Saltbilerne har travlt: 13 tons spredt på 14 dage

Danmark har været en tur i dybfryseren i de sidste par uger

Store dele af landet har den seneste tid været ramt af hård frost og massive snefald, og det har skabt travlhed hos Vejdirektoratets Vintertjeneste, hvor saltspredere og sneryddere har arbejdet i døgndrift for at holde det overordnede vejnet frit og farbart for trafikanterne.  

På blot de sidste 14 dage har entreprenørerne i Vejdirektoratets saltbiler spredt 13.289 tons salt på statsvejnettet, hvilket er næsten en fjerdel af den salt, der normalt spredes på en hel vinter herhjemme.  

Samtidig har chaufførerne i de store sneryddere kørt på vejene nærmest uafbrudt i de perioder, hvor sneen og fygningen har været værst. Tallene viser, at de på blot 14 dage har udført snerydning i et omfang, der svarer til en tredjedel af en normalvinter.  

Størst travlhed i Jylland
- Vi har haft meget travlt. Den sibiriske kulde har virkelig sat folkene i vores Vintertjeneste og de dygtige vognmænd ude på vejene i arbejde, fortæller vinterservicekoordinator Carina Meldgaard Frandsen fra Vejdirektoratets Vintertjeneste.  

Størst travlhed har der været på det overordnede vejnet i de jyske regioner, ikke mindst Syddanmark og Østjylland, hvor der er blevet spredt mest salt, mens statsvejnettet i Hovedstadsområdet er sluppet billigst – vinterens hårdhed taget i betragtning.  

- Vi prøver som regel at salte og snerydde vejene om natten og i de allertidligste morgentimer, så vi er væk fra vejene med vores store maskiner, når morgenpendlerne melder sig på banen, fortæller Carina Meldgaard Frandsen.

- I de sidste par uger har vinteren givet os så store udfordringer med både isslag, snevejr og snefygning, at vi har måttet rykke ud på alle tider af døgnet. Men vi ser frem til foråret og mildere temperaturer, så vi kan blive mere usynlige på vejene igen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065