23948sdkhjf

Entreprenør vinder voldgiftssag – 4½ år efter sin konkurs

Hotel d’Angleterre skal betale 161 mio. kroner til konkursboet efter det gamle E. Pihl & Søn.

En årelang strid mellem konkursboet efter E. Pihl & Søn og Hotel d’Angleterre er endt med, at det fashionable københavnerhotel skal betale cirka 161 mio. kroner plus procesrenter og sagsomkostninger.

Det oplyser advokatfirmaet Bruun & Hjejle, der har repræsenteret det konkursramte entreprenørselskab i voldgiftsretten, på sin hjemmeside.

Den 1. maj 2013 genåbnede Hotel d’Angleterre efter en omfattende ombygning. Men projektet endte med at blive langt dyrere end ventet, og striden om, hvem der skulle betale regningen – hotelejeren eller entreprenøren – endte i voldgiftsretten.

Ifølge Bruun & Hjejle har det væsentligste stridspunkt været, om Pihl havde pådraget sig ansvar for de konstaterede budgetoverskridelser.

- I forhold til spørgsmålet om Pihls ansvar for budgetoverskridelser er det voldgiftsrettens vurdering, at Pihl handlede ansvarspådragende ved ikke at udarbejde tilstrækkeligt retvisende budgetter. Voldgiftsretten vurderer imidlertid, at hotellet ikke har lidt et tab for dette forhold, da Pihls renovering - uanset indholdet af Pihls budgetter - skulle udføres, således at hotellet kunne åbne som planlagt, skriver Bruun & Hjejle.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.472