23948sdkhjf

Velux-ejer slår igen rekorden

VKR-koncernen øger omsætningen for fjerde år i træk - men indtjeningen følger ikke med.

Virksomhederne inden for ovenlys- og facadevinduer har leveret stærkt i 2017, men den termiske solenergi har haft et udfordrende år.

Derfor må VKR Holding - trods ny omsætningsrekord - se indtjeningen før skat falde med 188 mio. kroner i det netop offentliggjorte årsregnskab.

Velux satser digitalt

Velux Gruppen lancerede i 2017 en ny strategi, som skal være
styrende for virksomhedens udvikling de næste fire år.

Strategiens vigtigste mål er øget fokus på vækst i kerneforretningen. Men derudover omfatter strategien blandt andet et fokus på yderligere
udvikling af 'den digitale kunderejse".

Virksomheden har indgået et samarbejde med techvirksomheden Netatmo S.A.S. om at
udvikle Smart Home-innovationer (Velux Active).

Derudover har Velux i begyndelsen af 2018 lanceret app'en MyDaylight, som ved hjælp af Virtual Reality giver kunden mulighed for at eksperimentere med dagslys i boligen.

Tilbagegangen var dog forventet ovenpå sidste års rekordresultat, fortæller administrerende direktør Mads Kann-Rasmussen, der betegner udviklingen som tilfredsstillende:

- Vi oplever en stabil vækst i vores aktiviteter, men har i 2017 foretaget ekstraordinært store investeringer over driften til at forbedre vores fremtidige kapacitet og markedspositioner. Derfor falder resultat en smule, som vi også allerede forudsagde i vores forventninger til 2017, siger han.

Investeringer i Tyskland og Litauen
Mads Kann-Rasmussen henviser blandt andet til, at
 man i ovenlysforretningen Velux Gruppen har flyttet lager- og logistikcenteret for Centraleuropa til Sonneborn i Tyskland, hvor der også er sket en udvidelse af produktionskapaciteten.

Desuden har Dovista Gruppen, der er den samlede betegnelse for virksomhederne i VKR-koncernens forretning for facadevinduer, igangsat byggeriet af en ny fabrik i Litauen, der bliver en af de største udenlandske investeringer i landet. 

Riskobetonet solforretning
Mens udviklingen i såvel Velux Gruppen som Dovista Gruppen betegnes som tilfredsstillende, har året været anderledes udfordrende i forretningen for termisk solenergi, der udgøres af nordjyske Arcon-Sunmark A/S.

Ifølge Mads Kann-Rasmussen skyldes det blandt andet, at Arcon-Sunmark er en projektorienteret virksomhed - med risiko for store udsving i resultatet fra regnskabsår til regnskabsår.

Han forventer dog en positiv udvikling i 2018, hvor der også helt overordnet forventes en fremgang i aktivitetsniveauet.

- Vi vil fortsat stræbe efter at styrke vores markedspositioner, og vi vil fastholde det forhøjede omkostningsniveau drevet af Velux A/S og Dovista A/S. Vi forventer, at resultatet for 2018 bliver på niveau med 2017, siger Mads Kann-Rasmussen.

VKR Holdings aktiviteter inden for ventilation er ophørt med salget af Monodraught Ltd. i sommeren 2017. Koncernens aktiviteter fordeler sig nu inden for ovenlysvinduer, facadevinduer og solenergi. Og der er ikke planer om yderligere frasalg, oplyser Mads Kann-Rasmussen.

VKR Holding
mio. kr. 2017 2016
Nettoomsætning 18.648 18.125
Resultat af primær drift (EBIT) 2.820 3.014
Resultat før skat 3.304 3.488
Årets resultat 2.532 2.613
Balancesum 19.720 17.940
Egenkapital 15.948 14.276
Antal ansatte 14.764 13.885
Regnskabsåret følger kalenderåret.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109