23948sdkhjf

Det er nu du kan se, hvordan det går dine konkurrenter

175.000 selskaber skal aflevere regnskab inden 31 maj. Det er let at se tallenene fra konkurrenter, leverandører, samarbejdspartnere og andre virksomheder, der vigtige for dig.
I løbet af de næste måneder skal omkring 175.000 danske selskaber indlevere deres årsregnskab for 2017. Det betyder, at der nu løbende kommer nye økonomiske data på dine kunder, konkurrenter og samarbejdspartnere. Med andre ord er regnskabssæsonen er i gang.

”Selskabernes årsregnskaber skal i dag indberettes elektronisk. Det betyder, at du i det øjeblik et selskab indberetter et nyt regnskab kan se de nye finansielle informationer med et opslag på CVR.dk

Det er altså i disse dage, du skal følge med, hvis du gerne vil være på forkant, når dine kunder, konkurrenter og samarbejdspartnere kommer med nye regnskaber,” siger erhvervspolitisk direktør hos FSR – danske revisorer, Tom Vile Jensen og tilføjer:
”Vil du have et hurtigt overblik over et selskab – og se om revisor har givet anmærkninger om eksempelvis udfordringer med den fortsatte drift kan du slå selskabet op i CVR.dk.

Deadline for de fleste årsregnskaber er 31. maj

Langt de fleste danske selskaber har et regnskabsår som følger kalenderåret. Fristen for at indsende sit årsregnskab er højst fem måneder efter regnskabsårets afslutning. Det betyder, at de fleste selskaber skal indberette nye regnskaber senest 31. maj. Regnskaberne indberettes til Erhvervsstyrelsen, som offentliggør regnskaberne på CVR.dk, så alle kan se dem.

”Der er omkring 175.000 selskaber, som følger kalenderåret, og skal indsende årsregnskab senest 31. maj. Vi vil dog næppe se 175.000 nye regnskaber, da en del selskaber af flere forskellige grunde aldrig får indsendt årsregnskabet. Når regnskabet udebliver vil Erhvervsstyrelsen i første omgang udskrive bøder til ledelsen og i sidste ende tvangsopløse selskaberne,” siger Tom Vile Jensen.

Begrænset hæftelse begrunder offentlige regnskaber

Offentliggørelsen af årsregnskaberne er en del af den danske selskabsmodel. Den betyder, at du kan drive en forretning, hvor du kun hæfter med et beskedent indskud eksempelvis 50.000 kr. ved et anpartsselskab – og ned til én krone ved et iværksætterselskab.

”Modellen mindsker den økonomiske risiko for de, som starter et selskab. Omvendt indebærer modellen en risiko for de, som låner til, investerer i eller handler med et selskab. Den begrænsede hæftelse betyder, at du ikke kan gå andre steder hen, hvis selskabets kasse pludselig er tom,” siger Tom Vile Jensen og uddyber:

”Den begrænsede hæftelse er en af årsagerne til, at selskaber hvert år skal aflevere en status på deres finansielle situation i form af årsregnskabet, der giver omverdenen mulighed for at kigge selskaberne i kortene og vurdere risikoen, inden man handler med virksomheden. Og det er altså netop i disse måneder – i regnskabssæsonen – at der kommer nye årsregnskaber fra størstedelen af de danske selskaber.”
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109