23948sdkhjf

Kun FSC-certificeret tropisk træ hos STARK

Men det er stadig svært og tidskrævende for små og mellemstore håndværksvirksomheder at bygge bæredygtigt, mener STARK
Når STARK fremover køber tropisk træ hjem, vil det være 100 pct. certificeret bæredygtigt (FSC).
Alt tropisk træ i STARK vil dermed kunne spores tilbage til den skov, hvor det er fældet, og have den nødvendige dokumentation til f.eks. at blive brugt i et bæredygtigt DGNB-byggeri. STARK har med mere end 4.500 certificerede varenumre Danmarks største udvalg af bæredygtige byggematerialer.

- Jeg er stolt over, at vi nu er nået dertil, hvor 100 pct. af det tropiske træ, vi henter hjem, er certificeret bæredygtigt. Det er en vigtig milepæl i arbejdet med at gøre bæredygtigt træ tilgængeligt for vores kunder, fremhæver adm. direktør i STARK, Britta K. Stenholt.
- De fleste offentlige bygherrer og et voksende antal private stiller nu krav om brug af bæredygtigt træ i deres byggeprojekter. Det er noget, der virkelig rykker ved efterspørgslen på certificerede byggemateriale, siger Britta K. Stenholt.

Flere forhindringer skal overvindes
STARK kan i år fejre 10-års jubilæum som certificeret, men ifølge Britta K. Stenholt er der stadig lang vej til målet:
- Der er sket utroligt meget, siden vi som den første byggemarkedskæde herhjemme blev FSC og PEFC certificeret i 2008. Men der er stadig sten, der skal ryddes af vejen. Lige nu er én af de allerstørste udfordringer, at det er svært og tidskrævende for små og mellemstore håndværksvirksomheder at bygge bæredygtigt, forklarer Britta K. Stenholt.

- I STARK har vi et ansvar for at gøre det lettere for vores kunder at bygge bæredygtigt. Det ansvar løfter vi bl.a. ved dels at arbejde benhårdt på at sikre materialernes tilgængelighed og sikre korrekt dokumentation, dels ved at tilbyde markedets stærkeste rådgivning.


- En af de største udfordringer er, at bæredygtigt byggeri er svært og tidskrævende for de små og mellemstore virksomheder, siger adm. direktør Britta K. Stenholt, STARK.

Artiklen er en del af temaet Nyt fra byggecentrene.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109