23948sdkhjf

Endelig: Lastbiler får lov til at køre 80 km/t

Mere smidighed i hverdagen og bedre bundlinje for vognmændene kan følge med, når ny hastighedsbegrænsning træder i kraft i 2019

En hastighedsbegrænsning på 80 km i timen for lastbiler uden for bebyggede områder kommer til at gælde fra 2019. Dermed bliver en DTL-mærkesag gennem flere år – og et stort ønske fra vognmændene – nu en realitet.

- Det er meget tilfredsstillende, siger DTL-Danske Vognmænds administrerende direktør, Erik Østergaard, der ser frem til, at et lovforslag derom fremsættes til oktober og til Folketingets velvillige behandling.

- Det er et spørgsmål, som vores medlemmer igen og igen har bragt op på møder, til Vognmandens Dag-arrangementer og til generalforsamlinger. Men nu går det altså efter alt at dømme igennem fra årsskiftet. Det er vi glade for og stolte af, hos DTL, siger Erik Østergaard.

God dialog
- Vi har haft en rigtig god dialog med transportudvalgets medlemmer, og særligt Kristian Pihl Lorentzen (V) har gjort en kæmpe indsats. Det er vi meget glade for, fortsætter Østergaard.

- Det vil gøre hverdagen lettere og mere smidig samt ikke mindst give et bedre samlet trafikmønster, når lastbilerne lige kan hæve farten en smule. Så generes de øvrige trafikanter simpelthen mindre. Det er godt for den samlede trafikafvikling – og jeg tror da også, der er lidt bundlinje i det for vognmændene, slutter Erik Østergaard.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142