23948sdkhjf

Størrelse gør en forskel: Anlægsfirma overtager samarbejdspartner

Fejrer 20 års jubilæum med udvidelse af virksomheden
I samme måned, som Thunberg Entreprise ApS kan fejre 20 års jubilæum, bliver Solrød-virksomheden en del Klingenberg Anlæg & Kloak A/S, der er i vækst og gearer sig til større entrepriser inden for professionelle anlægsopgaver. Lars Thunberg fortsætter som projektchef i Klingenberg, der med opkøbet både styrker ledelse, kundeportefølje og kompetencer

Fra basen i Karlslunde har Klingenberg Anlæg & Kloak A/S gennem de seneste år oplevet en kontrolleret og stabil organisk vækst med opgaver i hele Hovedstadsområdet. Mens det professionelle marked dykkede i forbindelse med krisen i 2009-2012, sadlede Klingenberg hurtigt om og løste en række store og små anlægsopgaver for private og det offentlige. Dermed kunne hovedparten af medarbejderne beholde jobbet, mens forretningen blev skåret til, og ledelsen knoklede for at skaffe opgaver og omsætning.

Fokus på det professionelle segment
Det lykkedes, og virksomhedens omsætning er de seneste fem år fordoblet. Men på nær enkelte meget krævende og udfordrende opgaver med eksklusive haveanlæg, så er hovedfokus i anlægsgartner- og entreprenørvirksomheden nu igen tilbage på det professionelle segment, hvor familievirksomheden løser opgaver inden for den offentlige sektor, boligselskaber og private virksomheder.

Det samme gør Thunberg Entreprise ApS, som blandt andet løser opgaver for Solrød Kommune og en række boligselskaber, og væksten i opgavemængden i de to virksomheder har det seneste par år ført til et øget samarbejde. Et samarbejde, der efter en periode med sonderinger mellem de to ejerkredse nu har ført til en reel sammensmeltning.

Positive perspektiver
Det sker formelt med Klingenbergs køb af Thunberg Entreprise, hvor Lars Thunberg og medarbejdere fremover er ansat i Klingenberg Anlæg & Kloak A/S, der også overtager maskiner og kundeportefølje.
- Jeg startede virksomheden for præcis 20 år siden og er selv 55 år nu. Med de krav, der stilles - ikke mindst på det administrative og personalemæssige område, så har jeg gennem et stykke tid tænkt over, hvordan de næste 10 år af mit arbejdsliv skal se ud, fortæller Lars Thunberg og fortsætter:

- Niels og Nicolaj har jo med stor dygtighed ført Klingenberg gennem en hård periode, og de har skabt en virksomhed med ambitioner. Dét kunne jeg godt se perspektiverne i at være en del af, da vi sidste år begyndte at drøfte et mere tæt samarbejde. Ved at blive en del af Klingenberg, der har både flere kompetencer og maskiner, kan Thunbergs kunder få løst endnu flere opgaver end, hvis jeg skulle udvide organisk med de investeringer og kræfter dét kræver, understreger Lars Thunberg, der nu kan koncentrere sig om kundebetjening og det faglige arbejde inden for jord og beton samt kloak- og belægningsopgaver, mens Klingenbergs administration håndterer lønninger, tilbud og regnskaber.

Størrelse gør en forskel
Klingenberg Anlæg & Kloak A/S er i stigende omfang i spil til større entrepriser. Det kræver en vis størrelse og tyngde, både økonomisk og mandskabsmæssigt. Og her passer opkøbet af Thunberg perfekt ind.

- Lars er ufatteligt dygtig, og de to virksomheders kunder matcher også fint. Vi har ledt efter en erfaren projektleder længe, og med Lars og hans virksomhed har vi fundet et godt match på alle fronter, både menneskeligt, kundemæssigt og ledelsesmæssigt. Sammen kan vi nu løfte endnu større opgaver og dermed bringe Klingenberg til næste niveau. Det er en fordel for både kunder, samarbejdspartnere og medarbejdere, siger entreprenør Niels C. Hansen.

Sammen med sin hustru Susanne købte han virksomheden i 2002, og fik for fem år siden næste generation med ombord i form af anlægsgartner Nicolaj Hudlenbusch. Klingenberg blev sidste år omdannet fra ApS til A/S, hvilket også er et udtryk for den konsolidering, som ledelsen har arbejdet målrettet på de senere år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125