23948sdkhjf

Nedrivningskoncern vil udvikle malerrobotter

Danske byggefirmaer er alt for dårlige til at tage ny teknologi til sig - det vil nedrivningskoncernen J. Jensen ændre på.
J. Jensen-koncernen står bag den store digitale satsning HDlab, der forventes at sætte nye teknologiske standarder inden for byggebranchen.

Den nye spiller i byggebranchen ser dagens lys i det nyåbnede Blox, der er et internationalt mødested for arkitektur, design og bykultur.

- HDlab skal være en virksomhed, som kan føre byggebranchen ind i en ny og bedre fremtid. Vi vil gennem teknologi hjælpe alle, der ønsker at ændre og forbedre deres forretning, så de skaber bedre resultater for både dem selv, og dem de arbejder sammen med, siger Rolf Büchmann-Slorup, der er udpeget til at stå i spidsen for virksomheden.

Og ambitionerne mangler ikke:

- Vi vil gøre byggebranchen til en af de mest innovative brancher i verden og bringe den fra en håndværkerbranche til en teknologisk industri, lover han. Rolf Büchmann-Slorup tiltræder i HDlab efter otte år hos entreprenørkoncernen MT Højgaard.

Robotter der kan male
Der er et utal af fordele og muligheder ved at bygge virtuelt og bruge den nyeste teknologi på byggepladserne, mener den nye virksomhed.

Et af de vigtigste formål er at reducere antallet af fejl og overraskelser i byggeperioden. Men i Danmark er der ifølge den nye virksomhed endnu ikke andre virksomheder, som formår at samle alle de teknologiske muligheder inden for byggebranchen, og det er der, HDlab vil være de første.

- Vi lancerer et produktprogram med syv teknologier, derefter vil vi løbende tilføje flere. Vi starter med det, vi ved skaber værdi for bredden, og hvor teknologien er moden. Derefter øger vi udviklingsniveauet og kaster os over teknologier som malerrobotter, førerløse gravemaskiner og en ny designtilgang, som er baseret på kunstig intelligens og automatisering, siger Rolf Büchmann-Slorup.

Han håber, at alle i byggebranchen vil benytte sig af de teknologiske muligheder, som HDlab bringer på banen. For hvis byggebranchen skal revolutioneres og gøres til en teknologisk industri, skal branchen stå sammen, vidensdele og drage nytte af hinanden.

Karsten Hjarsø, direktør for koncernen J. Jensen, har høje forventninger til HDlab:

- Vi gør virkeligheden bedre med teknologien. Ambitionen er at skabe et digitalt samarbejde, der virker, og drage fordele af de teknologiske muligheder der findes. HDlab er henvendt til alle inden for byggebranchen, som ønsker konkrete teknologiske løsninger eller hjælp til at udvikle deres forretning. Missionen er at hjælpe arkitekter, bygherrer, entreprenører med flere med at skabe en ny og bedre praksis, der gør den danske byggebranche til et forbillede på den globale scene.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094