23948sdkhjf

Fiks og færdig facadelukning

Danskudviklet fastgørelsesløsning sikrer både kvaliteten og økonomien
Hurtig facadelukning spiller en vigtig rolle i optimeringen af byggepladsens arbejdsprocesser, da flere opgaver kan udføres parallelt, så snart vinduer og døre er monteret. Det er netop baggrunden for fastgørelsesløsningen Paslode WicoLine, som er et beslagsystem til vindues- og dørmontage.

Paslode WicoLine er udviklet i dialog med en række danske vinduesproducenter, ingeniører og entreprenører. Systemet består af bærende konsoller, tryk- og trækbeslag samt øvrige fastgørelsesløsninger, der tilsammen gør tømreren i stand til at udføre montagearbejdet i nogle få enkle skridt.

Først fastgøres konsollerne på væggen, mens tryk- og trækbeslagene fastgøres på selve vinduet eller døren. Derefter kan vindues- eller dørelementet nemt og hurtigt løftes på plads og fastgøres, så facaden lukkes.

- Tidsbesparelserne er til at føle på, og en effektiv tømrer vil for eksempel i forbindelse med udskiftning af vinduer kunne fjerne det gamle vindue og montere et nyt på ca. en time. Montagen af konsollerne kan samtidig foretages indefra, så du opnår en bedre arbejdsproces og ikke er afhængig af stillads, platform eller stige, fortæller produktchef Martin Enslev fra ITW BYG.

Nemmere kvalitetssikring
Fastgørelsesløsningen, der fremstilles på ITW BYGs fabrik i Aulum nær Herning, egner sig til facader i beton, letbeton og murværk. Den kan derfor anvendes, uanset om der bygges nyt eller renoveres.
Særligt i forbindelse med facaderenovering af ældre etageejendomme åbner Paslode WicoLine bl.a. for nemmere kvalitetssikring. Det har for eksempel betydning i Københavns Kommune, der frem mod 2020 yder tilskud til installation af støjreducerende vinduer på betingelse af, at renoveringsarbejdet udføres i tilstrækkelig høj kvalitet.

- Paslode WicoLine sikrer ikke kun en effektiv facadelukning, så du kan arbejde hurtigere og mere fleksibelt. Systemet sørger også for, at elementerne fastholdes i samme position, både når du monterer isolering og bagefter. Det gør det nemmere at sikre, at du opnår den korrekte isoleringstykkelse og effektivt undgår kuldebroer omkring konsollerne, samt at elementerne bliver solidt fastgjort første gang, siger Martin Enslev.

193 kg pr. konsol
Det dansk udviklede beslagsystem er testet af et uvildigt, eksternt institut. Her er det bl.a. blevet dokumenteret, at konsollen til beton har markedets bedste bæreevne med op til 193 kg pr. konsol.

Og i modsætning til lignende systemer på markedet kræver Paslode WicoLine ikke forudgående samling af de enkelte dele, før tømreren kan gå i gang med montagearbejdet. Systemet kan samtidig kombineres med andre løsninger fra ITW BYG som for eksempel Spit Tapcon-sortimentet af skruer til fastgørelse i beton.


Det dansk udviklede beslagsystem Paslode Wicoline sikrer effektiv elementmontage i få, enkle skridt – endda uden behov for stillads, platform eller stige.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078