23948sdkhjf

A. Enggaard skal bygge ny arkitektskole

Det bliver aalborgensiske A. Enggaard, der skal bygge den nye arkitektskole, New Aarch, på Godsbanen i Aarhus.

I alt skal der bygges 12.500 kvadratmeter inden for en anlægssum på 277 mio. kroner.

- A. Enggaard har leveret et fremragende tilbud, hvor de på meget overbevisende måde demonstrerer, at de er klædt på til at løfte opgaven. Deres tilbud viser, at de har sat sig grundigt ind i projektets problemstillinger og kontraktens samarbejdsform, siger vicedirektør i Bygningsstyrelsen, Signe Primdal Lyndrup.

Vil danne ny standard
Bygningsstyrelsen har til dette projekt har udviklet en ny udbuds- og samarbejdsform, kaldet ”New Partnering”. Hensigten er at skabe et mere transparent forretningsmiljø og optimere projektet gennem dialog, tillid, åbenhed og tidlig inddragelse.

Konkret har det blandt andet medført en grundigere analyse af totalentreprenørens nøglepersoner, herunder både faglige kvalifikationer og personlige kompetencer gennem en såkaldt adfærdsindikation. Det er en fremgangsmåde, som den vindende entreprenør hilser velkommen:

- Vi vil meget gerne bedømmes ud fra virksomhedens og vores medarbejderes værdier. Ordentlighed, samarbejdsevne og den både menneskelige og faglige evne til at styre projektet i mål er afgørende faktorer i ethvert byggeri. Det vil danne ny standard på sigt, siger Jens Skinnebach, afdelingsleder hos A. Enggaard i Aarhus, der er stolt over at vinde lige netop denne opgave:

- Det er ikke hver dag, at arkitektstanden så at sige bygger nyt til sig selv, og derfor er det et projekt, der er forbundet med stor offentlighed bevågenhed, siger han.

Åben Idékonkurrence og omvendt licitation
Projektet har været undervejs siden 2015, hvor staten, repræsenteret ved Bygningsstyrelsen, købte grunden til det, der bliver den første nybyggede arkitektskole i Danmark. 

Indledningsvist blev der afholdt en åben, international idékonkurrence, hvor tre vindere sikrede sig deltagelse i en projektkonkurrence sammen med tre prækvalificerede teams.

Projektkonkurrencen blev vundet af tegnestuerne Vargo Nielsen Palle og Adept sammen med et tværfagligt team bestående af Rolvung & Brøndsted Arkitekter, Tri-Consult og Steensen Varming. Siden blev projektet i november 2017 udbudt i totalentreprise med omvendt licitation, og det er dette udbud, som A. Enggaard nu har vundet foran Aarsleff og Züblin.

Totalrådgiverholdet, som siden er blevet suppleret med Lendager Arkitekter, overgår ved indgåelse af kontrakten til totalentreprenøren som dennes rådgiver.

A. Enggaard skal nu i samarbejde med teamet i gang med at videreudvikle og konkretisere projektet. Det forventes, at selve byggeriet startes op primo 2019. den nye arkitektskole forventes at stå færdig ved udgangen af 2020.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109