23948sdkhjf

Fyld ordrebogen. Her er der nye byggeopgaver på vej

Læs i dag om kommende byggeprojekter i Jelling, Hou, Viborg, Vrå, Aars Gladsaxe og Holbæk

REGION SYDDANMARK

JELLING

Opførelse af vandværk
Jelling Vandværk har bedt Vejle Kommune om en kommunegaranti på 13 mio. kroner til optagelse af et tillægslån i KommuneKredit til dækning af opførelse af et nyt vandværk. Forvaltningen anbefaler at ansøgningen imødekommes, og det samme gør Natur- og Miljøudvalget, der havde sagen på dagsordenen forleden.

Jelling Vandværk er opført i 1960 samt udvidet og ombygget i 1967 og er ved at være nedslidt.

REGION MIDTJYLLAND

HOU

Boliger
Der er udarbejdet et forslag til tillæg til lokalplan nr. 5025b for et boligområde ved Hou Strandpark i Odder Kommune for at give mulighed for at etablere en større andel boliger af typen tæt-lav i området. Nu indstiller forvaltningen, at planforslaget godkendes og sendes i offentlig høring i otte uger. Forvaltningen indstiller desuden, at der træffes afgørelse om, at planforslaget ikke skal miljøvurderes.

Tillægget giver mulighed for at etablere enten op til 17 åben-lave parcelhusgrunde med en grundstørrelse på minimum 800 kvm eller op til 38 tæt-lave boligenheder i form af række- eller dobbelthuse med en grundstørrelse på minimum 350 kvm inden for et afgrænset område af delområde I.

Miljø- Teknik og Klimaudvalget tager stilling i sagen 2. maj og byrådet 22. maj.

VIBORG

Idrætshal
Viborg Byråd har frigivet et anlægstilskud på 8,15 mio. kroner til den idrætshal, som Viborg Gymnastikforening bygger på Sct. Laurentiivej. Samtidig har byrådet sagt god for, at Viborg Gymnastik Forening kan optage kreditforeningslån i Kommunekredit på maksimalt 6,5 mio. kroner med kommunegaranti i forbindelse med projektet.

Gymnastikforeningen er klar til at igangsætte byggeriet og der er et kraftigt ønske om at byggeriet kan påbegyndes snarest muligt, fremgår det af referatet fra byrådsmødet.

Den nye bebyggelse er på 1.426 kvm og består af en gymnastiktræningssal på 1.158 kvm, som indeholder springsal, rytmesal, omklædningsrum m.v. samt et styrketrænings-/motionsrum på balkonen. Projektets samlede anlægsudgift beløber sig til 17,113 mio. kroner. 

REGION NORDJYLLAND

VRÅ

24 almene boliger
Boligselskabet Nordjylland har i samarbejde med bygherrerådgiveren Kuben A/S og arkitektfirmaet Hovaldt udarbejdet et projekt for omdannelse af den tidligere slagterigrund i Vrå til et nyt attraktivt boligområde. Det foreslås, at der skabes plads til en ny dagligvarebutik, en rækkehusbebyggelse og to blokke med lejligheder.

Boligselskabet ønsker at opføre 24 boliger fordelt på to etaper - i alt 2.040 kvm - og har nu fremsendt ansøgning om godkendelse af skema A til Hjørring Kommune. Den samlede anskaffelsessum er beregnet til 39,860 mio. kroner, og kommunens grundkapitalindskud udgør således 3,986 mio. kroner.

Hjørring Byråd tager stilling ansøgningen på sit møde i dag.

AARS

Boligbebyggelse
I december 2017 sendte Vesthimmerland Byråd et forslag til lokalplan og et tilhørende forslag til kommuneplantillæg for et areal i Himmerlandsgade i Aars i offentlig høring. Høringen er nu afsluttet, og lokalplan og kommuneplantillæg indstilles til endelig vedtagelse i Vesthimmerland Byråd i morgen.

Lokalplanen er udarbejdet på baggrund af et konkret ønske fra ejeren om at opføre en ny etageboligbebyggelse i Himmerlandsgade 33 og 35 i det centrale Aars.

Både Teknik- og Miljøudvalget og Økonomiudvalget anbefaler, at planerne vedtages endeligt.

REGION HOVEDSTADEN

GLADSAXE

Opførelse af butik
Gladsaxe Byråd har vedtaget Lokalplan 253, Turbinevej 4-6 og et tilhørende kommuneplantillæg endeligt.

Lokalplanen giver mulighed for, at byggemarkedet Bauhaus kan opføre en butik på 12.500 kvm i Mørkhøj Erhvervskvarter.

GLADSAXE

Renovering af toilet
De nuværende toilet- og badefaciliteter på 1. sal i Tyrolerhuset på Nybrovej 315 er i dag lokaliseret i et meget nedslidt og utidssvarende rum på cirka fem kvm med ét toilet og to brusebade, hvilket ikke dækker behovet. Gladsaxe Byråd har derfor besluttet at renovere faciliteterne.

Ejendomscenteret har udarbejdet et indretningsforslag med to separate toiletrum og et separat baderum. Projektet indebærer, at vægge og gulve skal nedrives, og at der inddrages et par kvadratmeter fra et tilstødende lokale. Der etableres nye vådrumssikrede gulve, vægge og lofter, samt nye VVS- og el- installationer, ny sanitet og naturlig ventilation i alle tre nye lokaler. Alt i alt ventes renoveringen at løbe op i omkring 450.000 kroner. Det er planen at udbyde byggearbejdet som underhåndsbud i hovedentreprise.

Tyrolerhuset benyttes i hverdage i sommerhalvåret af skoleklasser i forbindelse med aktiviteter på Radiomarken og Bagsværd Sø, som en del af Natur- og Sejlklubben. På hverdagsaftener og i weekender benyttes huset af spejderforeninger, rollespilsforeningen og et par kulturelle foreninger.

REGION SJÆLLAND

HOLBÆK

Udvikling af skoler og børnehuse
Holbæk Kommune vil sætte mere fart på udviklingen af dagtilbud og skoler, og i den forbindelse skal der blandt andet ses på, hvordan de fysiske rammer for kommunens skoleafdelinger og børnehuse kan udvikles på længere sigt, så de i endnu højere grad understøtter yderligere læring og trivsel.

Forvaltningen foreslår, at der sættes gang i udvikling af fem konkrete projekter vedrørende børnehuse i henholdsvis Svinninge, Knabstrup, Jyderup, Tuse og Stestrup.

Læring og Trivsels ejendomsmasse består af 160.000 kvm fordelt på 74 bygninger og spredt geografisk over hele kommunen. En fællesnævner for hele ejendomsmassen er nedslidning.

Koncerndirektør Ulrich Schmidt-Hansen indstiller, at der gives en anlægsbevilling på 750.000 kroner til projektudvikling af de fem konkrete projekter, og en anlægsbevilling på 875.000 kroner til udvikling af en langsigtet plan for Læring og Trivsels fysiske rammer.

Sagen skal behandles i Udvalget for Børn og Skole i dag, og derefter i Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen.

HOLBÆK

Ombygning
Holbæk Kommunalbestyrelse besluttede på sit seneste møde at anlægsbevilge 4,4 mio. kroner til ombygning af Holbæk Seminarium i henhold til brandstrategien.

Beløbet skal blandt andet bruges til støbning og lægning af fliser udvendigt på flugtvejs arealer i stueplan samt opsætning af rækværk. Desuden på installering af flugtvejsskilte, diverse brandslukningsudstyr og belysning.

En del af pengene bruges på udgifter til udbudsmateriale, beskrivelser og tegninger.

Du kan hver dag se en opdateret liste over nye byggeopgaver (kræver abonnement) i Licitationen-Byggeriets Dagblad. Se hvordan du abonnerer her

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11